Crna kronika

Podignuta optužnica protiv 43-godišnjaka za pljačku mjenjačnice u Gružu

Podignuta optužnica protiv 43-godišnjaka za pljačku mjenjačnice u Gružu

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 24. ožujka 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 25. studenog 2020. u popodnevnim satima, s ciljem da se nepripadno okoristi, maskiran ušao u jednu mjenjačnicu na području Dubrovnika, i uz prijetnju pištoljem od službenice zatražio da mu preda sav novac, što je ona u strahu i učinila i predala mu 20.660,00 kuna, 8.945,00 eura, 4.270 američkih dolara i 60 konvertibilnih maraka.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku) te je u optužnici predloženo produljenje istražnog zatvora iz istog zakonskog osnova.

Podsjetimo, riječ je o 43-godišnjem J.P. koji je pod sumnjom za počinjenje ovog kaznenog djela priveden 28. studenog, a iz mjenjačnice je otuđio svotu od preko 100 tisuća kuna.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist