Crna kronika

Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka koji je hicima iz puške usmrtio oca

kantafig ubojstvo

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 40-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo oca u obiteljskoj kući na Kantafigu.
Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, optužnica se podiže zbog počinjenog, u neubrojivom stanju, protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 2 u svezi članka 24. stavak 2. Kaznenog zakona.
-Okrivljenom 40-godišnjaku se stavlja na teret da je počinio navedeno protupravno djelo 7. travnja 2023., u obiteljskoj kući na području Dubrovnika, odnosno da je u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti upravljati svojim postupcima, hicima iz puške usmrtio svog nepokretnog i teško oboljelog oca – navodi se u priopćenju. Također, okrivljeni 40-godišnjak se u trenutku podizanja optužnice nalazi u istražnom zatvoru pa je u optužnici predloženo produljenje istražnog zatvora na temelju odredbe članka 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku.
Protiv okrivljenika je, u smislu zakonskih odredbi, podnesen zahtjev da nadležni sud utvrdi da je okrivljenik u neubrojivom stanju počinio navedeno protupravno djelo i da mu odredi smještaj sukladno zakonu.

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist