Crna kronika

Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka koji je hicima iz puške usmrtio oca

kantafig ubojstvo

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 40-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo oca u obiteljskoj kući na Kantafigu.
Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, optužnica se podiže zbog počinjenog, u neubrojivom stanju, protupravnog djela zakonskih obilježja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 2 u svezi članka 24. stavak 2. Kaznenog zakona.
-Okrivljenom 40-godišnjaku se stavlja na teret da je počinio navedeno protupravno djelo 7. travnja 2023., u obiteljskoj kući na području Dubrovnika, odnosno da je u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti upravljati svojim postupcima, hicima iz puške usmrtio svog nepokretnog i teško oboljelog oca – navodi se u priopćenju. Također, okrivljeni 40-godišnjak se u trenutku podizanja optužnice nalazi u istražnom zatvoru pa je u optužnici predloženo produljenje istražnog zatvora na temelju odredbe članka 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku.
Protiv okrivljenika je, u smislu zakonskih odredbi, podnesen zahtjev da nadležni sud utvrdi da je okrivljenik u neubrojivom stanju počinio navedeno protupravno djelo i da mu odredi smještaj sukladno zakonu.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist