Aktualno

PODACI HNB-A Prihodi od stranih turista u prvih šest mjeseci 3,85 milijardi eura

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB) u drugom tromjesečju 2023. godine prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 180 milijuna eura što predstavlja rast od 18,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 494,2 milijuna eura više. Sveukupno, u prvoj polovici 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 850 milijuna eura što predstavlja rast od 21,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 678 milijuna eura više.

-Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te naglasila kako zahvaljuje svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažiranosti kojima hrvatski turizam čine konkurentnim i Hrvatsku jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija.

-Vlada Republike Hrvatske je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma, zaključila je Brnjac.

Pročitajte još

VEĆ SE TRAŽE RADNICI Hoće li sezona podbaciti zbog EP-a u nogometu i Olimpijade?

Ivana Mijić Vulinović

BRAVO ZA VRIJEDNE SNIJEŽNIČARE Novi imidž Male Petke

Dulist

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist