Sport

POČEO DIVLJELIGAŠKI SPEKTAKL Tko je igrao ‘bez golmana’, a tko se prošetao u ‘konopčićima’?

POČEO DIVLJELIGAŠKI SPEKTAKL Tko je igrao 'bez golmana', a tko se prošetao u 'konopčićima'?

Fenomenalni golovi i komični promašaji, vratarske bravure i ‘rupčage’, sudački previdi i ‘okosokolovske’ odluke, skakači sa stijena i ‘brončane’ sinjorine u ‘konopčić’ tangicama, i sve to smjestite na Bellevue – to su, ako pitate Divljeligaše, pravi sastojci za najbolji početak 33. izdanja Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu – Divlje lige.

A nakon što smo vidjeli prvu utakmicu kvalifikacija, između Čeških banja i Batahovine, mi bismo dodali kako ‘ples Kinder jaja’ (za koje još uvijek ne znamo tko je pojeo čokoladu i tko se na kraju igra s tim pustim igračkicama?!) nije mogao spojiti prikladniji par za početak divljeligaškog spektakla.

Na kraju uvjerljivo slavlje Čeških banja 15:9 (4:0, 3:2, 3:3, 4:4) protiv slabašne Batahovine. Od prve minute Župljani su trpali mrežu protivnika, a već kod 3:0 počeli su prvi povici prema vrataru Batahovine Lopinu da konačno nešto obrani jer ‘ne može više ovako’. A ‘tako’ se pak nastavilo do 6:0 za ‘Čehe’ kad je vratar Batahovine konačno uspio zaustaviti jedan šut. Simpatizeri Batahovine prozvali su tu vratarsku bravuru ‘Lopinurom’, ali kako su Češke banje nastavile trpati mrežu Batahovine, Lopin je prepustio mjesto na vratima svom kolegi, pravdajući svoj mršav učinak dimenzijama gola.

A kako to obično biva, nakon drastičnih promjena u sastavu (čitaj: izvađenog vratara ‘šupljorukića’) Batahovina se probudila pa je drugi dio susreta odigrala u egalu 7:7, ublaživši donekle time težak poraz. Mogli su se iz terena povremeno čuti i prigovori na kriterij suca Tončija ‘Koganova’ Vlašića (koji se zviždaljke uhvatio prisilno zbog izostanka suca koji se ‘negdje zagubio’), ali na kraju meča nijedna ekipa nije imala pritužbi na tretman. Prvo ime u redovima pobjednika bio je Srijemsi s 5 pogodaka, dok je za poražene četiri puta precizan bio Glavinić. Utjeha je donekle za Batahovinu što se kvalifikacije igraju s repasažom pa će ipak imati priliku kroz ‘popravni’ dosegnuti glavni turnir.

Za kraj ovog osvrta donosimo i pravu pikanteriju prvog dana za sve divljeligaške enciklopediste: ekipa Lozice na današnji je meč s Pasjačom došla s više igrača nego što su mogli prijaviti u zapisnik, što po izjavi onih koji imaju duže pamćenje nije odavno zabilježeno. Zavidna razina mobilizacije i galvanizacije za primjer ostalima.

Bravo za Lozicu, kojoj pak ta činjenica nije pomogla protiv Pasjače, koja je slavila nakon uspješnijeg izvođenja penala (7:7 – 3:2). Luka Čilipi uvjerljivo je tukla Daksu s 11:5, a posljednji meč Gjivovići Dolphinsa i Plaže ispod Petke nije odigran, jer se ‘dupini’ nisu mogli ‘zbrojit’ pa je odigrana trening utakmica za gledatelje, a Plaža ispod Petke upisala 5:0 pobjedu ‘za zelenim stolom’.

U nedjelju su na rasporedu još četiri utakmice. Igra se na Dančama od 15.30 sati, a kao derbi dana najavljen je susret dva dančarska tima – Turčina i Betule.

Podsjetimo, titulu pobjednika brani Kamen Mali Cavtat, glavni turnir počinje u subotu 16. srpnja, a velika završnica u Portu zakazana je za subotu 30. srpnja.

 

Rezultati prvog dana kvalifikacija:
9. srpnja 2016., subota – Bellevue
16.30 sati: Batahovina – Češke banje 9:15
17.20 sati: Daksa – Luka Čilipi 5:11
18.10 sati: Pasjača Popovići – Lozica 7:7 – 3:2 nakon četveraca
19 sati: Gjivovići Dolphins – Plaža ispod Petke 0:5 (b.b.)

 

Raspored drugog dana kvalifikacija:
10. srpnja 2016., nedjelja – Danče
15.30 sati: Uvalica – Ponta žala Mokošica
16.20 sati: Vila Sheherezada – Sovrnja Doli
17.10 sati: Velika riva Doli – Lukovica
18 sati: Turčin Danče – Betula Danče

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist