Grad

Počelo uređenje vrtića u Solitudu za 58 mališana

gospodarski centar valamar solitudo1 1

Započeli su radovi adaptacije i uređenja novog vrtića u zgradi poslovnog prostora Gospodarskog centra u Solitudu. Planirani dovršetak svih radova i opremanja, sukladno propisanim pravilima i visokim predagoškim standardima, je u rujnu 2023., a sve s ciljem, javljaju iz Grada Dubrovnika, kako bi u što skorijem roku sva neupisana djeca dobila svoje mjesto u Dječjim vrtićima Dubrovnik.

Projekt obuhvaća uređenje dodatnih kapaciteta za smještaj pet skupina za 58 djece. U okviru ugovora o zakupu, osim samog prostora s namjenom dječjeg vrtića, od 690 metara kvadratnih, ugovoreno je i 12 parking mjesta te vanjski prostor površine 55 metara kvadratnih s namjenom uređenja dječjeg igrališta.

Inače, suglasnost za sklapanje ugovora o najmu Dječjim Vrtićima Dubrovnik s tvrtkom DB-KANTUN d.o.o. dalo je Gradsko vijeće.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako se kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima te bi za novu pedagošku godinu, osim navedenog, trebao biti spreman i vrtićki prostor u DOC-u, čime će se osigurati da se sva neupisana djeca s novom pedagoškom godinom upišu u Dječje vrtiće Dubrovnik.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist