Aktualno

Počeli radovi na kanalizaciji za Slano

Počeli radovi na kanalizaciji za Slano

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Slano faza II otvoreni su ovog utorka u Slanomu, u prisustvu općinskog načelnika Nikole Knežića i njegovih suradnika kao i izvođača radova tvrtke AQUATERM iz Karlovca te nadzornih inženjera iz tvrtke IGH.

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava obuhvaća sve dijelove mjesta Slano koji do sada nisu bili obuhvaćeni i iznosi ukupno 5.500 m cjevovoda s dvije nove crpne stanice.

Vrijednost radova iznosi oko 11 milijuna kuna, a financiranje je osigurano od strane EU fonda IPARD i proračuna općine Dubrovačko primorje, a radovi će se izvoditi u roku od 14 mjeseci.

Ovaj projekt ima posebnu važnost za Slano kao i za cijelu općinu jer će se nakon njegove izgradnje staviti van snage cijeli niz crnih jama koje su sada bile u funkciji te će se unaprijediti kompletna komunalna infrastruktura kao i turistička ponuda. Također će se osigurati i dobri uvjeti za buduća ulaganja, kako u turizam tako i u ostale djelatnosti kojima je potrebna ovakva komunalna infrastruktura.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist