Grad

Počela nastava za četvrtu generaciju poslijediplomskog studija Poslovne ekonomije

Cetvrta generacije PDS Poslovna ekonomija u digitalnom okruzenju 3

Na zajedničkom sveučilišnom poslijediplomskom studiju Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ‘Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju’ 8. i 9. prosinca je svečano obilježen početak nastave četvrte generacije studenata u akademskoj godini 2023./2024. Prvi je to hrvatski doktorski studij iz područja digitalne ekonomije, na kojem studira više od 60 studenata iz 11 zemalja, od Singapura do Sjedinjenih Američkih Država.

Nastava je započela predavanjem prof. dr. sc. Maria Spremića o Digitalnoj transformaciji, dok su idućeg dana doktorande pozdravili rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i prodekan za studijske programe Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Jakša Krišto koji su istaknuli važnost ustrajnosti i predanosti na njihovom putu.

Predavanje o Trendovima digitalne ekonomije je održao stručnjak iz prakse, Tomislav Vračić- Direktor poslovnih programa za Središnju i Jugoistočnu Europu, Bliski Istok i Afriku tvrtke Microsoft, a doktorandi su također potpisali ugovore i dobili praktične informacije o nastavi i studiju.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist