Sport

Počela je ‘akcija Rotterdam’, barakude odigrale prvi trening u Zagrebu

Počela je ‘akcija Rotterdam’, barakude odigrale prvi trening u Zagrebu
Time Out CRO, TUCAK Ivica Coach CRO Budapest 24/01/2020 Duna Arena Spain (white caps) Vs. Croatia (blue caps) Men Semifinal XXXIV LEN European Water Polo Championships 2020 Photo ©Giorgio Scala / Deepbluemedia / Insidefoto

Okupljanjem i prvim treningom u petak (5. veljače) prijepodne na bazenu uz Savu u Zagrebu, počela je ‘akcija Rotterdam’ odnosno završne pripreme hrvatske seniorske reprezentacije za predolimpijski turnir u Rotterdamu (14. – 21. veljače). Prvi sati ujedno su bili rezervirani i za tzv. otvoreni trening. Prilika za medijske predstavnike koji su u velikom broju pohodili pripremno uporište Barakuda, u skladu s epidemiološkim mjerama ispred bazena intervjuirali igrače, a s trenutačnim stanjem u momčadi i svime što je planirano za sljedeće dane, sedmu je silu upoznao izbornik Ivica Tucak.

– Nakon Debrecena, u Rijeci smo odradili fantastičnih 9 dana priprema na kojima, koristim ovu priliku, čestitam momcima na radu koji je bio paklen. Sada nam slijedi završni dio u Zagrebu koji počinje s pet zajedničkih treninga utakmica s Amerikancima od kojih će dvije, u subotu i nedjelju navečer biti službene. One nam moraju poslužiti kao glazura forme, vidjeti je li to ono što želimo. U ovom trenutku vjerujem da smo blizu optimalne forme – u početku će izbornik Tucak.

U pogledu prema samom turniru u Nizozemskoj za koji kao favoriti na papiru stoje upravo naša reprezentacija s momčadima Grčke i Crne Gore, izbornik je naglasio…

– Mi jesmo favoriti ili jedan od i od toga ne bježimo. Međutim, svijet sporta je u ovoj pandemijskoj godini potpuno poremećen. Ja se ne sjećam, a cijeli sam život u sportu, kada je bila neka nogometna utakmica u Premiershipu, a da je završila 9:0. Tomu smo svjedočili sad, neki dan. Da ne nabrajam i sve druge rezultate iz proteklih godinu dana. Ono na što posebno skrećem pozornost je da sam bio svjedok posljednjih predolimpijskih kvalifikacija, prije malo više od 4 godine u Trstu, za Igre u Riju. Italija, Mađarska i Španjolska koje su se plasirale, Italija kao brončana, prošle su ‘na jednu loptu’! Doslovno na jednu loptu. Italija protiv Rumunjske, Mađarska – Njemačka, a Španjolska protiv Kanade. Sve tri sam utakmice gledao, u svima je bila drama. Meni kao treneru to budi dodatan oprez. Tu je još i činjenica da u 8 dana imamo 8 utakmica. To je nevjerojatno zahtjevno, fizički i psihički. Zato je svaka utakmica važna, a svaka sljedeća za nijansu važnija – naglašava izbornik Barakuda.

U Zagrebu se okupilo svih 18 igrača koji su bili predviđeni i pozvani od izbornika, te je to kadar iz kojeg će Tucak odabrati idealnu momčad za Rotterdam.

– Da, to je tih 18, jedino što sam pustio da nam se u petak popodne, dakle samo koji sat kasnije priključe četvorica, a to su Bijač, Macan, Dobud i Fatović.

Kada određujete 15 za Rotterdam?

– Nisam još donio konačnu odluku hoće li ih biti 14 ili 15. Imamo naime ograničeni broj osoba u cijeloj reprezentaciji koji mogu biti u ‘balonu’ u Rotterdamu. Procjena je kao nikad dosad da ćemo morati voditi 2-3 fizioterapeuta. To će biti strašno naporan turnir, te fizioterapeuti i medicinska služba neće biti nikada potrebniji reprezentaciji nego sada. Konačan popis igrača ću odrediti negdje po završetku priprema s Amerikancima. U utorak ili srijedu, 9. ili 10. veljače, budući da je 11. veljače krajnji rok, a već dan kasnije i letimo za Nizozemsku – zaključio je izbornik Tucak.

Tekst: Hvs.hr

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist