Sport

POBJEDA NAD JADRANOM Jugaši se uvjerljivo plasirali u finale Regionale lige

POBJEDA NAD JADRANOM Jugaši se uvjerljivo plasirali u finale Regionale lige

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja plasirali su se u finale Regionalne lige. U polufinalnom susretu, odigranom u Zagrebu, Jugaši su svladali Jadrana iz Splita rezultatom 12:10 (3:3, 2:5, 2:3, 3:1).

Momčad Vjekoslava Kobešćaka predvodio je Loren Fatović sa šest postignutih pogodaka. Xavi Garcia i Hrvoje Benić po dva puta upisali su se među strijelce, dok su po jednom loptu iza protivničkog vratara poslali Luka Lončar i Daniil Merkulov. Na vratima Juga večeras je odličan bio Toni Popadić koji je zaustavio 16 od 26 pokušaja Splićana.

-Utakmica je bila teška. Mi smo odigrali jednu puno bolju utakmicu nego s Jadranom prije sedam dana, ali općenito bolja predstava nego što je bila kroz ožujak od strane naše momčadi. Mislim prvenstveno na obranu koja je bila odlična većim dijelom utakmice, onda smo u drugom dijelu, pogotovo u zadnjoj četvrtini, ušli u nekakva hazarderska rješenja. Izgubili smo sigurnost u napadu i olako primili nekoliko golova te napravili utakmicu neizvjesnom. Potrošili smo se više nego što smo trebali i samim time sebi otežali posao, kako danas možda i sutra. Čestitke momcima, zadovoljni smo ulaskom u finale, ali nismo i zadovoljeni – zaključio je trener VK Jug Adriatic osiguranje Vjekoslav Kobešćak.

Za novi naslov pobjednika Regionalne lige Dubrovčani će se boriti s momčadi Radničkog iz Kragujevca. Srbi su se u finale plasirali boljim izvođenjem peteraca od branitelja naslova Mladosti. Finalni susret na rasporedu je sutra u 19 sati.

Izvor/Foto: VK Jug

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist