Sport

PO NOVE POBJEDE Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje u Budimpeštu

PO NOVE POBJEDE Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje u Budimpeštu

Hrvatska vaterpolo reprezentacija putuje u nove izazove. U pobjedničkom duhu, Barakude sudjeluju na Volvo kupu koji se u Budimpešti igra od 13. do 15. veljače. Uz domaćina Mađarsku, na turniru su nam protivnici reprezentacije Kanade i SAD-a.

-Ovaj turnir je davno planiran. Prava je prilika da budemo prije svega zajedno, da iskoristimo turnir i vrijeme nakon njega za dodatno uigravanje. Sam rezultat nije u prvom planu, no uvijek idemo na pobjedu i što bolji plasman! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija će na pripremama u Zagrebu provesti nekoliko dana prije odlaska u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

-U Zagrebu ćemo napraviti dodatna testiranja igrača, prava je to prilika da dobijemo uvid u trenutno stanje naših igrača! – dodao je Tucak.

Na turnir u Budimpeštu putuju: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković, Petar Muslim i Ante Vukičević, dok će se reprezentaciji na pripremama Zagrebu priključiti Luka Bukić, koji trenutno sanira ozljedu.

Hrvatska je u ovoj sezoni dosad neporažena u FINA Svjetskoj ligi. Na domaćem terenu, Hrvatska igra još dvije utakmice: u Varaždinu 17. ožujka protiv Francuske te u Splitu 14. travnja protiv Italije.

– Za sada je situacija u Svjetskoj ligi više nego dobra. U svakoj sljedećoj utakmici pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Naš cilj je plasman na Superfinale te što bolji rezultat na njemu, jer pobjednik stječe pravo direktnog plasmana u Rio 2016.! – zaključio je izbornik Tucak.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist