GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Cilj rasteretiti najugroženije djelatnosti

Budući da 31. ožujka 2021. ističu važeće odluke kojima je propisano oslobađanje od plaćanja ugovornih iznosa zakupnina za poslovne pro­store u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika te iznosa zaku­pnine za korištenje javnim površi­nama, gradonačelnik Mato Franković iznio je prijedlog da se mjere koje su na snazi produlje do kraja srpnja, što su predstavnici zakupaca na održa­nom sastanku i prihvatili, te će se na iduću sjednicu Gradskog vijeća upu­titi Prijedlog zaključka o smanjenju svih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu ili suvlasniš­tvu Grada Dubrovnika za travanj, svi­banj, lipanj i srpanj 2021. godine za 99 posto ugovorenog iznosa, a kako bi se rasteretilo i pomoglo najugroženijim djelatnostima kojima je rad obustav­ljen uvođenjem epidemioloških mjera, što Grad Dubrovnik radi od samog početka korona krize.

Plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika prema istim uvje­tima oslobodit će se i sve udruge i društvene organizacije. Gradonačel­nik Franković također je predstavni­cima zakupaca predstavio aktivno­sti Grada i partnera poput Turističke zajednice i Zračne luke Dubrovnik na osiguravanju preduvjeta za aktiva­ciju gospodarskih aktivnosti u sezoni 2021., a koje uključuju i marketinške i druge aktivnosti na tradicionalnim emitivnim tržištima, poput Ujedinje­nog Kraljevstva i Sjedinjenih Američ­kih Država.

Očekivanja Grada Dubrovnika za pokretanje turistič­kog prometa s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju usmjerena su prema drugoj polovici lipnja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik započeo s postupkom uklanjanja baznih antena

Grad Dubrovnik pokrenuo je pravne postupke za uklanjanje bespravno postavljenih telekomunika­cijskih antena i baznih stanica, među kojima je i antena na zgradi HEP-a u naselju Šipčine. Naime, novom Odlu­kom o komunalnom redu propisano je da se bazne stanice i telekomunikacij­ske antene smiju postavljati samo uz odobrenje gradskog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, odno­sno Konzervatorskog odjela u Dubrov­niku ako se postavljaju u povijesnoj jezgri. Stupanjem navedene Odluke o komunalnom redu na snagu krajem rujna 2020., vlasnici baznih stanica i telekomunikacijskih antena su dobili rok od dva mjeseca da iste uklone ako nemaju važeće odobrenje. Istekom ovog roka, komunalno redarstvo je pokrenulo daljnje pravne korake, a prekršiteljima prijete novčane kazne i do milijun kuna. Osim zgrade HEP-a, prioritet za uklanjanje su i antene na zgradi DTS-a, na zgradi u Getaldiće­voj ulici, dva tornja ispod i iznad Nove Mokošice te antene na Lopudu i Kala­moti. Konačno uklanjanje ilegalnih antena, posebice one na zgradi HEP-a, rezultat je kontinuiranih napora ove gradske uprave od 2017. pritiscima na nadležne institucije i vlasnika zgrade koja je napuštena dugi niz godina.

Grad Dubrovnik u pregovorima je s HEP-om o kupnji zgrade u Šipčinama, a plan je pre­namijeniti ovu nekretninu u dječji vrtić s obzirom na stalnu potrebu povećanja kapaciteta predškolskih ustanova.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započeli radovi na objektu buduće dvorane za borilačke sportove

Započeli su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za borilačke sportove u prostoru bivše ‘Stanice za tehnički prijem vozila’ u Gospinom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Postojeća građevina površine 634 m2 preuredit će se na način da će u prizemlju biti prostor za trening podijeljen na zone te će se ujedno urediti prateći sportski prostori – svla­čionice i sanitarije. Na gornjem katu objekta smjestit će se uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klup­ske prostorije. Radove adaptacije i cjelokupnog uređenja sportske dvorane izvodi tvrtka Capitalis d.o.o Cavtat, uku­pna vrijednost radova iznosi 2.783.532,95 kuna s PDV-om, a planirani rok izvođenja radova uređenja je tri mjeseca. Za provedbu projekta nadležan je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik nastavlja ulagati u sportsku infra­strukturu i uređenje sportskih objekata na području Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. veljače 2021.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist