GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započela izgradnja novog parkirališta

Izvode se radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Marina Kneževića u Novoj Mokošici, na dijelu kod spoja s Ulicom Između dolaca. Ukupno je predviđena izgradnja 59 parkirališnih mjesta od čega su tri parkirališna mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti. Trajanje radova je 100 radnih dana, a vrijednost investicije iznosi 2.856.287 kuna. Podsjetimo, u lipnju su završeni radovi na uređenju parkinga u ulici Od izvora, gdje je označeno ukupno 31 parkirališno mjesto za automobile, pet parkirališnih mjesta za motocikle te jedno za osobe s invaliditetom. Na području južno od zgrada HRVI, odnosno sjeverno od OŠ Mokošica, u tijeku su radovi na izgradnji parkirališta kapaciteta 72 parkirna mjesta, a slijedi i izgradnja parkirališta sa 65 mjesta u ulici Između dolaca, što ukupno čini više od 200 novih parkirališnih mjesta u Novoj Mokošici.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad sufinancira podiznu rampu za zgradu HZZ-a

GradonačelnIk Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su ugovor o donaciji za sufinanciranje nabave ugradnje vertikalno podizne rampe, radi osiguranja pristupa osobama s invaliditetom i osobama otežane pokretljivosti upravnoj zgradi Područnog ureda HZZ-a Dubrovnik. Sredstva su osigurana u Proračunu Grada Dubrovnika za 2019. godinu u mjerama iz Strategije za osobe s invaliditetom. Upravo su osobe s invaliditetom jedna od ciljnih skupina s kojima radi HZZ.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Do kraja godine nova grupa

GradonačelnIk Mato Franković i predstavnik tvrtke Lapad graditelj d.o.o. Damir Blažević potpisali su ugovor o izvođenju radova adaptacije dječjeg vrtića Zaton. U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutačno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička. Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu, a zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Ugovor je ukupno vrijedan 960.901,17 kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine.

Otvaranjem nove ‘Palčice’ i vrtića ‘Put na more’ u Mokošici, a uključujući i novu grupu u Zatonu, samo u 2019. godini bit će otvoreno 13 novih vrtićkih grupa.

 

Potpuna transformacija sportskog terena

Obnovljen je sportski teren Zaton – Soline, smješten uz državnu cestu D8 u Zatonu. Postavljen je novi sloj asfaltne podloge debljine pet centimetara, uklonjena je zastarjela oštećena metalna konstrukcija tribina te su izgrađene nove betonske tribine sa zaštitnom ogradom. Za košarku je postavljena potpuno nova konstrukcija s obručem, dok su dva malonogometna gola i dva mala gola obnovljeni i na njih su postavljene nove mrežice. Popravljena su i dvoja ulazna vrata, kao i pocinčana ogradna konstrukcija terena, a staro žičano pletivo zamijenjeno je novim visine oko pet metara. Potpuno novi izgled igrališta zaokružen je iscrtavanjem linija za mali nogomet, košarku i odbojku, kako bi ovaj novoobnovljeni teren bio funkcionalan za više sportova, a okoliš je hortikulturno uređen.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist