GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

‘Neboderko’ na prijedlog građana vozi do nebodera u Gružu

‘Neboderko’, nova linija u gradskom prijevozu koja, na prijedlog građana, nebodere u Gružu povezuju s poslovnim centrom grada, počela je prometovati u ponedjeljak. Projektom ‘Neboderko’ povećana je autobusna povezanost dijela Gruža, a isti je realiziran u sklopu prošlogodišnjeg ciklusa participativnog budžetiranja u suradnji Grada Dubrovnika, Gradskog kotara Gruž i javnog prijevoznika Libertas Dubrovnik. Kako bi se stanovnicima nebodera u Gružu omogućila bolja povezanost s poslovnim centrom grada prijevoz se obavlja sljedećom trasom: Robna kuća Srđ – Kružni tok- Ulica Andrije Hebranga- Ulica generala Janka Bobetka-Od Gaja 70. Prije pokretanja ovog projekta, Grad Dubrovnik proveo je radove sanacije asfalta dijela ceste ulice Od Gaja ukupne površine 3000 metara četvornih.

neboderko 1

Nabavljena tri nova autobusa

Grad Dubrovnik i Libertas Dubrovnik, uz suglasnost Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, realizirali su projekt nabave tri nova autobusa, čime se nastavlja trend pomlađivanje i osuvremenjivanja voznog parka gradskog prijevoznika. Autobusi su dužine 12 metara, putničkog kapaciteta 68 mjesta, od čega je 55 sjedećih, opremljeni su najsuvremenijim E6 motorima, koji zadovoljavaju najviše ekološke standarde te će imati široku primjenu unutar sustava prijevoza. Libertas Dubrovnik može se pohvaliti jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj. Podsjetimo, u prosincu prošle godine Libertasu su isporučena tri nova Iveco midi gradska autobusa, u travnju je isporučeno vozilo Iveco Daily kapaciteta 19 putničkih mjesta dok su u ožujku u Remizu stigla dva autobusa Iveco Crossway kapaciteta 51 putnik. Prethodno je u dva ciklusa realizirana nabava 29 autobusa sufinanciranih iz EU fondova.

Libertas Dubrovnik može se pohvaliti jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj čime se povećava usluga javnog gradskog prijevoza, ali se smanjuju i troškovi održavanja.

libertas autobusi 2

Novi nogostup i zaštitna ograda, posađena stabla košćele

Završili su radovi uređenja nogostupa i kolnika u Ulici Bartola Kašića u Novoj Mokošici. Uređeno je i asfaltirano 250 kvadratnih metara kolnika za parkirališnih mjesta te dodatnih 200 kvadrata kolnika uz nogostup. Izvedeno je ukupno 250 metara nogostupa. Uz nogostup je postavljeno 150 metara nove zaštitne pješačke ograde, dok je obnovljeno 140 metara postojeće zaštitne ograde. Na dijelu ulice, iz sigurnosnih razloga uklonjena su stabla alepskog bora, a na njihovom mjestu posađen je jednaki broj stabala košćele.

bartola kasica uredjenje

Izrađuje se Plan pripravnosti i upravljanja rizicima

Grad Dubrovnik potpisao je ugovor za izradu Plana pripravnosti i upravljanja rizicima za svjetsko dobro UNESCO-a, što je još jedna od aktivnosti Plana upravljanja povijesnom jezgrom. Cilj Plana pripravnosti je izraditi dokumentaciju usklađenu s relevantnim UNESCO-vim smjernicama koje se dotiču tema osiguravanja otpornosti na rizike u područjima svjetske baštine te spriječiti ili umanjiti negativne posljedice katastrofe na dobra svjetske baštine. Plan je usmjeren na smanjenje rizika za vrijednosti baštine, ali i za ljudske živote, fizičku imovinu i životni standard. Konačan rezultat izrade Plana pripravnosti trebaju biti razrađeni ciljevi, definirani prioriteti kroz akcijski plan, te prijedlozi konkretnih mjera, organizacijski modeli i pravila koje bi trebalo usvojiti na razini Gradskog vijeća.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 6. ožujka 2024.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist