Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Vrtić ‘Put na more’ otvorio vrata malim Mokošanima

Novi vrtić ‘Put na more’ otvoren je u ponedjeljak u sklopu samostana sv. Vinka u Mokošici. Zgrada površine 214 kvadratnih metara je u potpunosti renovirana i novouređena, a prima četiri grupe, tri vrtićke i jednu jasličku. Uz zgradu je postavljeno manje igralište te igraonica, a okoliš je uređen autohtonim zelenilom i raslinjem te predstavlja slobodne površine za igru djece površine preko 1000 kvadratnih metara. Radove vrijedne 2.9 milijuna kuna izvela je tvrtka Tonikom d.o.o., dok je na opremanje prostora utrošeno nešto više od 571 tisuću kuna, a što uz sav potreban namještaj i opremu za kuhinju, uključuje i igračke za unutarnje prostore te za vanjsko igralište. S ovim vrtićem, Grad Dubrovnik broji ukupno 12 novih vrtićkih grupa u 2019. godini, a do kraja godine će se otvoriti još jedna u Zatonu. Gradska uprava nastavlja sa sustavnim ulaganjima u kapacitete predškolskog odgoja i ispunjenju pedagoških standarda.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Sanira se pločnik ispred crkve sv. Vlaha

Ispred Crkve svetog Vlaha započela je obnova kamenog pločnika u obuhvatu od 300 metara kvadratnih. Sanaciji prethodi pažljiva demontaža kamenih ploča u cilju očuvanja što većeg dijela zdravog kamena, te skidanja svih nečistoća i nasipa u fugama, a procijenjeni udio novih kamenih ploča u planiranom obuhvatu je 15 posto. Investicijom vrijednom 845 tisuća kuna s pdv-om koordinira Zavod za obnovu Dubrovnika, a izvođač Građevinar Quelin d.d. radove bi trebao završiti u roku od 90 dana. Za održavanje pločnika u povijesnoj jezgri Grad Dubrovnik je u 2019. godini utrošio oko 350 tisuća kuna. Daljnji radovi na Stradunu nastavit će se sredinom rujna, a u planu je i sanacija oštećenja u Ulici od Puča.

Grad Dubrovnik je u proračunu predvidio ukupno 800 tisuća kuna za sanaciju pločnika u povijesnoj jezgri u 2019. godini.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Napreduju radovi na sanaciji Grabovice

Radovi sanacije odlagališta komunalnog otpada Grabovica započeti u srpnju napreduju prema utvrđenoj dinamici. Radove na 1. fazi sanacije odlagališta sukladno ugovoru potpisanom u svibnju ove godine izvodi tvrtka G.T. Trade d.o.o. Split. Preko 12 milijuna kuna vrijedna investicija prvi je preduvjet potpunog zatvaranja odlagališta do kraja 2020. godine, za što će Grad značajno iskoristiti sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Do izgradnje budućeg Centra za gospodarenje otpada u Lučinom razdolju, što je projekt u nadležnosti Dubrovačko-neretvanske županije, komunalni otpad odvozit će se na drugu lokaciju, za što je u tijeku ispitivanje najboljih opcija. Nakon potpune sanacije, bivše odlagalište prenamijenit će se u novi prostor javne namjene.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U Gružu postavljen javni WC

Čistoća Dubrovnik d.o.o. postavila je javni sanitarni objekt u Gružu u Park Luja Šoletića, u neposrednoj blizini tržnice. Montažni objekt je površine 14 metara kvadratnih, a izvana je obložen kamenom kako bi se i izgledom što bolje uklopilo u prostor. Sastoji se od prostora za muškarce i žene, a svaki dio opremljen je s dvije zasebne kabine. Objekt će se spojiti na postojeću infrastrukturu te za sada neće ući u sustav naplate. Vrijednost ove investicije iznosi 147 tisuća kuna + PDV.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 4. rujna 2019

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist