GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završena cjelovita rekonstrukcija rasvjete na području Grada

Montažom ukupno 3739 novih, energetski učinkovitih LED svjetiljki završeni su radovi na cjelovitoj modernizaciji i rekonstrukciji sustava javne rasvjete na cjelokupnom području Grada, čime su noćne vizure Dubrovnika dobile posve novi izgled. U ugovorenom roku od 120 dana nova rasvjetna tijela postavljena su u ukupno 250 ulica i lokacija. Ekološki prihvatljive svjetiljke osiguravaju ravnomjernu osvijetljenost javnih površina, a njihovim korištenjem ne dolazi do neželjenog rasipanja svjetlosti izvan prostora kojeg je potrebno osvijetliti čime se efikasno sprečavaju efekti svjetlosnog onečišćenja. Uz ekološki benefit, ostvarit će se i značajne uštede koje će se ogledati kroz smanjenju potrošnju električne energije i manje troškove održavanja sustava, i to u iznosu od oko 250 tisuća eura na godišnjoj razini.

Izvođač radova na projektu ‘Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika’ je Veritas Esco iz Splita, a vrijednost radova iznosi 829.185,75 eura s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Od nove školske godine u jednosmjenskoj nastavi

U OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije u povijesnoj jezgri započelo je opremanje učionica namještajem i ostalom školskom opremom. U novom objektu u Ulici Ilije Sarake namještaj je isporučen i u tijeku je njegovo postavljanje. I ova investicija je, po zasebno provedenoj nabavi, financirana sredstvima Zaklade Caboga Stiftung u iznosu od 500 tisuća eura. Od nove školske godine ova osnovna škola raspolagat će s ukupno 16 učionica za 8 razreda po dva odjeljenja i adekvatnim kabinetima predmetne nastave, čime su se stekli svi uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave. U rujnu će učenike dočekati nove klupe, stolice i ostali školski namještaj usklađen s Montessori pristupom koji potiče razvoj djece kroz poticajnu okolinu. Svaka učionica u oba objekta opremit će se i digitaliziranom pametnom pločom, a prema svim suvremenim standardima uredit će se i ostale prostorije za dodatne aktivnosti i prostori nastavnog osoblja, kao i čajne kuhinje. Nekadašnju palaču omeđenu ulicama Ilije Sarake i Pobijana Dubrovačka biskupija je za potrebe osnovne škole ustupila Gradu Dubrovniku bez naknade. U sklopu projekta prethodno je adaptiran i dio zgrade Centar uređenjem dodatne učionice s čitaonicom, prostorije za produženi boravak i za administraciju. Ideja vodilja ovog projekta jest uvođenje škole u režim jednosmjenske nastave i napuštanje prostora Gimnazije Dubrovnik gdje se prethodno odvijala nastava od 5. do 8. razreda, s ciljem revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina, što je u skladu s aktivnostima Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

Ukupna vrijednost donacije od strane Zaklade Caboga Stiftung, iznosi dva milijuna eura.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 5. srpnja 2023.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist