AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PROCIJEPLJENOST U DUBROVNIKU PREKO 50 POSTO Gradonačelnik apelira na odgovornost i poštivanje mjera
Cijepljenjem bez prethodne najave, a koje je organizirano u petak, 16. srp­nja na punktu u Studentskom domu cijepljeno je 517 građana Dubrovnika, čime je ukupna procijepljenost u Gradu Dubrovniku prešla 50 posto. Time je zadovoljstvo iskazao i gradonačel­nik Mato Franković, koji je uz zahvalu sugrađanima na odgovornom ponaša­nju ponovno istaknuo da samo cijeplje­njem doprinosimo zaštiti zdravlja, ali i osiguravamo nastavak gospodarskih aktivnosti koje su gotovo u potpunosti bazirane na turizmu. Gradonačelnik je uputio glasan apel sugrađanima koji se do sada još nisu cijepili da to učine jer je cjepivo dostupno u dovoljnim dozama za svakoga tko se želi cijepiti.
– Jedino na taj način štitimo sebe i svoje bližnje, a ujedno omogućujemo daljnji turistički rast i oporavak gospo­darstva o kojemu svi ovisimo – kazao je. Također je naglasio potrebu pošti­vanja epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi i istaknuo odgovorno ponašanje svih, poglavito organizatora događanja.
– U trenutku kada se grad otvara posjetiteljima koji pristižu s tradicional­nih i novih tržišta i kada u jednom danu u zračnu luku sleti 45 aviona, Dubrov­nik sebi ne može priuštiti da se kao i prošle godine nađe u situaciji prekida sezone prije nego što je stvarno i zapo­čela. Idemo u dobrom smjeru, ali zato moramo biti krajnje odgovorni i oprezni, održavati distancu, izbjegavati velika okupljanja i nositi maske – poručio je.
Gradonačelnik je najavio, a nadležne službe već su pokrenule, strože i restriktivnije mjere nadzora poštivanja aktualnih mjera.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
NASTAVLJA SE PROVEDBA PREVENTIVNIH AKTIVNOSTI Održana četvrta sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta
Održana je četvrta poredu sjed­nica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika. Glavna tema dnevnog reda Vijeća bila je realizacija Operativnog plana Vijeća za tekuću godinu. Članovi Vijeća izvjestili su o provedbi prioritet­nih aktivnosti u ovoj godini, istaknuvši postignuća, ali i probleme i poteškoće u provedbi pojedinih mjera. Predstavnici Policijske uprave kazali su da su se, u vremenu od održavanja treće sjednice Vijeća, osnovala vijeća za prevenciju kri­minaliteta za Gradski kotar Grad i Grad­ski kotar Ploče iza Grada. Kao najveći problem u dosadašnjem radu tih vijeća istaknuta je razina buke, poglavito u povijesnoj gradskoj jezgri. Zaključak članova Vijeća je da postoje zakonska rješenja kojima se regulira jačina buke u naseljenim područjima, no da postoje problemi u proceduri i pravovremenom osiguravanju aparata za mjerenje buke, na čemu će se ubuduće pojačati napori gradskih i inspekcijskih službi. Obzirom da je glavna odrednica djelovanja Vijeća preventivno djelovanje na svim područ­jima, poglavito u prevenciji zlouporabe opojnih droga i alkohola u mlađoj popu­laciji, zatražit će se izvješće dubrovačkih školskih ustanova o provedbi školskih prevetivnih programa.
Projekt ‘Ti si moj heroj’ usmje­ren na zaštitu djece tijekom epidemije, provodit će dubro­vačka Policijska uprava uz pot­poru Grada Dubrovnika u novoj školskoj godini.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
NASTAVAK ULAGANJA U GRADSKE KNJIŽNICE Završena sanacija prostora za rad ogranka Gruž
Obnovljeni su krov i pročelje zgrade na adresi Obala Stjepana Radića 29, u vlasništvu Grada Dubrovnika u kojoj djeluje i gruški ogranak Dubrovačkih knjižnica. Korisnici prostora, u kojeg je zbog dotrajalosti prodirala vlaga, što je zahtijevalo nužnu sanaciju, sada imaju suhe i prostore pri­mjerene za rad. Grad Dubrovnik u proteklom je razdoblju ulaganjima poboljšao uvjete za rad Dubrovačkih knjižnica te je, nakon što je godinama bio ugašen, prije tri godine otvo­ren novi prostor ogranka Lapad u zgradi Atlant centra, a uređenjem prostora ogranka Gruž nastavljeno je ulaganje u gradske knjižnice.
Iduća na listi prioriteta je sanacija i obnova prostora ljetnikovca Skočibuha na Boninovu koji će dobiti namjenu smještaja građe Znanstvene knjižnice.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 21. srpnja 2021.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist