Politika

PO DRUGI MANDAT Franković najavio kandidaturu za gradonačelnika, Tepšić zamjenica

tepsic frankovic

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik na večerašnjoj je sjednici jednoglasno donio odluku da će kandidat za gradonačelnika biti trenutni gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Grada Dubrovnika izabrana je Jelka Tepšić.

-Prije četiri godine kada sam najavio kandidaturu i predstavio program rekao sam kako će nam temeljna odrednica biti Grad, Grad koji prihvaća izazove, ali uz poštivanje svih onih mjera naslijeđenih iz povijesti. I uistinu, preuzeli smo odgovornost i realizirali brojne projekte, a kojima smo poboljšali kvalitetu života svojih sugrađana. Uz realizaciju kapitalnih projekata, posebno sam ponosan na činjenicu kako smo našem Gradu donijeli milijardu kuna bespovratnih europskih i nacionalnih sredstava. Dočekali su nas i brojni izazovi, od masovnog turizma do zdravstvene krize, ali smo odgovornim i odlučnim ponašanjem uspješno na sve odgovorili te pod novim bremenom odgovornosti za Grad i njegove građane, održavši financijsku stabilnost osigurali značajnu pomoć Općoj bolnici, gospodarstvu i socijalno ugroženim skupinama u društvu.
Unatoč tome što je korona kriza trenutno zaustavila realizaciju brojnih projekata vjerujem da smo većim dijelom ispunili Vaša očekivanja te da smo uistinu predano služili Gradu – naveo je Mato Franković.

Foto: Mato Franković Facebook

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist