Politika

PO DRUGI MANDAT Franković najavio kandidaturu za gradonačelnika, Tepšić zamjenica

PO DRUGI MANDAT Franković najavio kandidaturu za gradonačelnika, Tepšić zamjenica

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik na večerašnjoj je sjednici jednoglasno donio odluku da će kandidat za gradonačelnika biti trenutni gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Grada Dubrovnika izabrana je Jelka Tepšić.

-Prije četiri godine kada sam najavio kandidaturu i predstavio program rekao sam kako će nam temeljna odrednica biti Grad, Grad koji prihvaća izazove, ali uz poštivanje svih onih mjera naslijeđenih iz povijesti. I uistinu, preuzeli smo odgovornost i realizirali brojne projekte, a kojima smo poboljšali kvalitetu života svojih sugrađana. Uz realizaciju kapitalnih projekata, posebno sam ponosan na činjenicu kako smo našem Gradu donijeli milijardu kuna bespovratnih europskih i nacionalnih sredstava. Dočekali su nas i brojni izazovi, od masovnog turizma do zdravstvene krize, ali smo odgovornim i odlučnim ponašanjem uspješno na sve odgovorili te pod novim bremenom odgovornosti za Grad i njegove građane, održavši financijsku stabilnost osigurali značajnu pomoć Općoj bolnici, gospodarstvu i socijalno ugroženim skupinama u društvu.
Unatoč tome što je korona kriza trenutno zaustavila realizaciju brojnih projekata vjerujem da smo većim dijelom ispunili Vaša očekivanja te da smo uistinu predano služili Gradu – naveo je Mato Franković.

Foto: Mato Franković Facebook

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist