Sport

PO 34. PUT Počinje Južnodalmatinska regata!

PO 34. PUT Počinje Južnodalmatinska regata!

Start Južnodalmatinske regate, 34. po redu u organizaciji JK Orsan i PSD Peliška Jedra, zakazan je u podne, a očekuje se da će se na startu u Orebiću pojaviti pedesetak brodova s oko 250 sudionika.

Danas će se ploviti prva etapa u dužini 12 nautičkih milja od Orebića preko Korčule do Pomene. Sutra od 10 sati slijedi druga etapa duga 18 nautičkih milja, od Pomene preko otočića Lirica do Prožure, a u nedjelju treća etapa u duljini 22 nautičke milje od Prožure preko Elafita do Dubrovnika.

– Možda smo očekivali kojeg natjecatelja više, ali s obzirom na vrijeme zadnjih dana zadovoljni smo s odazivom koji je zapravo optimalan za ovakav tip regate. Očekujemo stabilno vrijeme i dobar vjetar. Naravno da smo prijavili i Orsanov ‘Dubrovnik’, tu je i branitelj naslova pobjednika, slovenska ‘Megaenergija’, zatim i austrijski, crnogorski, talijanski brodovi, što regati daje međunarodni karakter. Sve su to izvrsni brodovi i bit će vrlo interesantno – kazao je predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra.

Cilj regate je u Dubrovnik u nedjelju navečer, kada će se u Hotelu Lapad od 21 sat tradicionalno održati ceremonija proglašenja najboljih.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr