Crna kronika

PLJAČKA BANKE U METKOVIĆU Osumnjičenicima određen istražni zatvor

PLJAČKA BANKE U METKOVIĆU Osumnjičenicima određen istražni zatvor

Nakon što je troje osumnjičenih za pljačku RBA banke u Metkoviću ispitano u Županijskom državnom odvjetništvu, privedeni su ovog ponedjeljka sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku. Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

– Nakon što su oni i njihovi branitelji izložili stajališta te državni odvjetnik, određen im je istražni zatvor iz dvije zakonske osnove. To je opasnost od bijega te od utjecaja na svjedoke, uglavnom na članove obitelji osumnjičenika – rekao je sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav. Istaknuo je kako su se osumnjičeni prilikom ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu branili šutnjom. ‘Njihovi branitelji izložili su svoja stajališta te su se protivili određivanju istražnog zatvora’, rekao je.

Daljnju istragu vodi Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku. Osumnjičenicima se na teret stavlja počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kaznena djela počinjena su od 1. siječnja 2016. do 9. travnja 2019. Prema dosadašnjim podacima, pričinjena materijalna šteta banci je oko 5 milijuna i 300 tisuća kuna, rekao je Miloglav. Za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju predviđena je kazna zatvora od 1 do 10 godina.

Rješenje je nepravomoćno, a protiv njega svaka strana ima pravo žalbe.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist