DuList IN

PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati s natjecanja, ponos i radost plesačica i trenerica

lazareti 6

Na plesnoj sceni u Dubrovniku definitivno ima potencijala i sve je više interesa od strane malih djevojčica za ovu vrstu sporta. Za plesače Plesnog studija Lazareti u tijeku je natjecateljska sezona koja je započela odlaskom u Sarajevo 22. ožujka.

Rezultati iz Sarajeva
– Naši natjecatelji A postave predstavili su nas u najboljem mogućem svjetlu i u jakoj konkurenciji ostvarili izvanredne rezultate – poručili su iz Plesnog studija Lazareti.
Rezultati su sljedeći: Erika Maria Obuljen / Acrobatic dance ,djeca 1 / 1. mjesto, Laura Bakarić / Show dance ,djeca 2 / 6. mjesto, Laura Bakarić / Jazz, djeca 2 – finale 4. mjesto, Mara Bakarić / Jazz, djeca 1 / 6. mjesto, Ana Hasanaj i Hana Sukno / duo jazz djeca 2/ 2.mjesto, Doris Lesjak i Lena Eva Crnjak / Duo Jazz junior 1/ 2.mjesto, Duo Erika Maria Obuljen i Laura Bakarić / Acrobatic dance, djeca 2 / 1.mjesto, Doris Lesjak / Acrobatic dance juniori / 1. Mjesto RESCUE -trio (Petra Orepić, Lena Eva Crnjak i Laura Bakarić) Jazz junior / 1.mjesto, SWEET DREAMS -modern formacija,juniori / 1.mjesto LIGHT – mala grupa,Jazz,juniori / 5.mjesto, SURVIVOR-mtv formation , juniori / 2.mjesto, BETULA – musical theatre formation, juniori / 1. mjesto Monika Besjedica i Franka Rajčević – Jazz duo juniori, 7. mjesto, LEDENO KRALJEVSTVO-Produkcija all ages , 2.mjesto
-Najzahtjevnije je svakako plesati produkciju gdje nas sudjeluje ukupno 35 plesača, a ima onih mlađih koji su tek krenuli u osnovnu školu i nas starijih koji smo srednja škola. Teško je bilo iskombinirati zajedničke treninge i postići da i unatoč različitim dobnim skupinama izgledamo ujednačeno – priča nam plesačica Mara Roza, koja je članica plesnog studija Lazareti od malih nogu (4.godine), a sad je već odrasla djevojka koja je postala desna ruka trenericama zajedno s par kolegica plesačica. Petra Orepić jedna je od njih i objašnjava kako su uz trenericu Zrinku ona i prijateljice odrasle i naučile spontano paziti na mlađe cure, šminkati i pomoći oko frizura, pokazati neke korake ako je potrebno i slično.
-Nas par koje smo sada starije uvijek smo kao djevojčice gledale tada one velike kako nas šminkaju, pomažu teti Zrinki i ulijeću za svaku sitnicu nama mladima, pa smo to nekako pokupili od njih i jednostavno nastavile tradiciju. Nije nam problem srediti, ili pripaziti mlađe jer znamo da smo im jedni od uzora i to je baš lijepo – rekla nam je Petra.

Početnici na natjecanju u Gradu
Dok se A postava natjecala u Sarajevu, natjecatelji početnici su sudjelovali na WADF natjecanju u Hotelu Valamar istog vikenda. Ekipa Plesnog studija Lazareti iz Župe i Cavtata se predstavila s 3 koreografije: Dance without soul, Madagascar clowns i Prohujalo s Vihorom. Sve tri koreografije su u svojim kategorijama odnijele zlato.
Trenerica Petra Japunčić Bjelokosić bila je s njima.
-Natjecanje je bilo nešto manje od onog na što smo navikli, ali je to bila super prilika za uputiti neke nove natjecatelje i predstaviti im svijet nagjevanja. Cure su bile na visini zadatka i sve je bilo onako kako treba biti, a motivacija za dalje svakako su zlatne medalje. Posebno mi je drago što je i naša trenerica Pamina Benčić Uroš po prvi put predstavila svoju koreografiju na natjecanju i ostvarila zlatni uspijeh – kazala nam je trenerica.
Dok natjecateljska sezona traje, nastupi nisu ‘pod pauzom’ pa su tako između natjecanja cure zaplesale i na Tomo tournamentu.
Natjecateljski se ‘dur’ nastavio u Dubrovniku ovog vikenda kad je u OŠ Župi Dubrovačkoj održan ‘Dubrovnik Dance Explosion’ u organizaciji Hrvatskog plesnog saveza i Step n jazza.

Dance Explosion
-Iza nas su tri dana plesa, dobre energije i užitka, jer ipak smo se predstavljali u našem gradu, pred domaćom publikom i roditeljima naše djece koja naporno treniraju s nama iz tjedna u tjedan. Lijepo je čuti pohvalu, bodrenje i imati najglasnije navijače na tribinama. Roditelji naše djece prate nas koliko mogu na natjecanjima izvan Dubrovnika, ali ipak je ovdje najzgodnije doći pa smo tako sad vidjeli i none, tetke, rodice i još neke drage ljude na tribinama – priča Japunčić Bjelokosić. Dodaje kako curama unatoč 3 dana plesa nije bilo teško bodriti se međusobno, ostati u dvorani koji sat više i pomoći oko svega što je bilo potrebno.
U Dubrovniku su ostvarile sljedeće rezultate osvojile zlatne medalje: Laura Bakarić / Diamonds – show dance solo djeca, Doris Lesjak / Run – Acrobatic solo juniori, Erika Maria Obuljen / Little party – Acrobatic solo kids Doris Lesjak i Lena Eva Crnjak / Lyrical duo juniori, Hana Sukno i Ana Hasanaj / Together Lyrical duo kids Erika Maria Obuljen i Laura Bakarić / Let’s get loud – Acrobatic duo kids, Kokošji party – modern formacija djeca, Wild dancers – Open formacija djeca, True colors – Lyrical formacija djeca, Legs – Jazz grupa djeca, Betula – Musical theatre formacija juniori, Sweet dreams – Modern formacija juniori, Ledeno kraljevstvo – All ages produkcija.
Laura Bakarić solistica je koja je na ovom natjecanju imala 8 cura u svojoj kategoriji.
-Ovaj put mi je bilo lakše plesati jer sam već probila led u Sarajevu, a i tamo sam imala znatno veću konkurenciju i plesala 2 sola od kojih sam s jednim plasirana u finale. U Dubrovniku mi je bilo lakše, ali svakako veća trema jer sam na domaćem terenu i iako nije važno pobijediti ovaj put mi je to zaista bilo jako drago – ispričala je.

Dalmatian dance cup
Trenerice i dalje s curama vrijedno rade jer ih već kroz 20-ak dana čeka Dalmatian dance cup na koji putuju s čak dva puna autobusa.
-Putujemo na jedan dan, a predstavit ćemo se s više od 20 koreografija! Uzbuđeni smo svi jer nam je natjecanje u Splitu posebno drago, a odavno nismo putovali u ovako velikom sastavu. Roditelji su nam velika podrška pa će se velika većina uputiti autima do Splita i bodriti naše cure s tribina što nam svakako puno znači – vesele se i komentiraju trenerice.
Po povratku iz Splita kreću pripreme za završnu produkciju, ljetne kampove i slavnu ‘Plesnu invaziju’ koja svake godine dovede brojne zvijezde na dubrovačko područje.
-Pred nama je dosta zahtjevan period, natjecanja i završne produkcije su nam prioritet, a svakako da nećemo ostati dužni našim sugrađanima neka velika plesna imena koja su zavoljeli zajedno s nama kroz sve ove godine. Više o plesnoj invaziji ćemo svakako objaviti na našim stranicama kroz idućih 10-ak dana – kazale su nam.
Planiraju odlazak na natjecanje u Mostar početkom lipnja, a onda nakon ljetne pauze i Makedoniju koju posjećuju unazad par godina.
-Mislim da su se kroz godine skupile cure kojima je Plesni studio Lazareti kao i meni drugi dom, mjesto gdje problemi nestaju i gdje svoju kreativu mogu ispričati na poseban način.
Drago mi je što ovaj posao mogu dijeliti s Petrom i Paminom koje su godinama rasle u PSL-u i većinu cura poznaju otkad su bile vrtićkog uzrasta. Sve nas povezuje luda energija i moji plesači navikli su na red, rad i disciplinu pa im ovakav tempo nije problem. Već smo navikli na događaj za događajem, pa kad se dogodi slobodan vikend znamo se zezati da nešto nije ok – kroz smijeh zaključuje voditeljica Zrinka Japunčić.
Svi zainteresirani koji bi se priključili ovoj rasplesanih ekipi morat će pričekat kraj kolovoza za upise, a u plesnim cipelama se mogu okušati tijekom Lazareti dance invasiona u srpnju!

 

Foto: Plesni studio Lazareti

Pročitajte još

[FOTO] PLESNA PREDSTAVA DUPOINTA ‘Poziv iz bajke’ osmi put napunio teatar, uskoro još jedna izvedba

Dulist

[FOTO/VIDEO] LINĐO I ‘RIM TIM TAGI DIM’ Na Osojniku se eurovizijski hit zaplesao uz lijericu!

Dulist

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist