Aktualno

Plenković o Milanoviću: ‘Mislim da je to sjajno, konačno su maske pale!‘

lapadska obala plenkovic 2

Premijer Andrej Plenković sa stranačkog skupa u Osijeku komentirao je Milanovićevu iznenadnu najavu sudjelovanja na izborima uz SDP.

– Ići ću odmah u sridu, in medias res. Danas smo čuli da će izbori biti 17. travnja, u srijedu. To je inače svjetski dan cirkusa, to je isto bitno znati.

Dok smo se danas vozili prema Osijeku, čuli smo da je, evo, Milanović odlučio ići na izbore s SDP-om. Jeste vidjeli vi to? To je taj cirkus koji se nastavlja.

Ja, međutim, mislim da je ovo sjajno, konačno su maske pale. Imali smo do danas skrivenog lidera oporbe, a sad imamo malog kalkulantskog predsjednika, ali mi ćemo mu svi pokazati da će izgubiti i on i SDP treći put!

Politički gledano, postoje samo tri jasne poruke – opozicija je slaba, SDP je nikad slabiji, znaju da nemaju šanse u srazu s HDZ-om.

Druga poruka je očito DORH, strah, ovako paničan potez radi samo netko tko je u velikom strahu. Njemu na odgovornost, a nama dodatna motivacija za pobjedu.

I treća poruka – eto, baš u vremenu kad se u Rusiji održavaju izbori… Nije li ovo samo pokušaj da se Hrvatska izvuče iz Europske unije, NATO-a? Je li to pokušaj da se Hrvatsku odvuče u naručje Rusije? Mi to nećemo dopustiti – vikao je Plenković s pozornice.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist