Grad

Plaže u Štikovici, Brsečinama, Bunici i Orašcu spremne za kupače

Plaže u Štikovici, Brsečinama, Bunici i Orašcu spremne za kupače

Grad Dubrovnik nastavlja s uređenjem plaža i kupališta na gradskom i prigradskom području. Za ovogodišnju kupališnu sezonu spremne su plaže Štikovica, Brsečine, Zaton Bunica i Hawaii u Orašcu, na kojima su završeni potrebni radovi sanacije.

U Štikovici je betoniran djelomično razrušeni prilaz kupalištu, očišćen je kanal uz plažu, a plaža je poravnata i nasuta žalima i oprana. Radovi vrijedni 204 tisuće kuna obuhvatili su i postavljanje tuševa i informativne table za plažu. U Brsečinama i na Zaton Bunici plaže su poravnate, očišćene i nasute novim žalima, a na Bunici je napravljena i priprema za postavljanje tuša. Na Hawaiima su popravljena oštećenja na prilazu, pristupne stepenice i manji dijelovi platoa, a na ove tri plaže utrošeno je ukupno 158.975 tisuća kuna.

Radovi se nastavljaju na plažama Lozica, Trsteno i Kalamota-Jekavac, dok su, podsjetimo, u prethodnom razdoblju završene sanacije kupališta Belvedere, Porporela, Šulić, Danče, Bellevue te plaža u Mokošici. Nadležni Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more pri izradi plana uređenja prihvatio je sve opravdane, odnosno izvedive zahtjeve za uređenjem kupališta koje su uputili gradski kotarevi i mjesni odbori. Sredstva previđena u Proračunu za ovu namjenu iznose ukupno 2,5 milijuna kuna s PDV-om.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist