Crna kronika

‘Plavci’ ispisali skoro 740 kazni

‘Plavci’ ispisali skoro 740 kazni

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a lakše ih je ozlijeđeno šest, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 737 represivnih mjere.

-Izdvajamo mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako je 370 vozača sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja dok je 58 mjera poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas. Isto tako, 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju a zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.

– Od ostalih prekršaja, tu su 57 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 75 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – dodaju iz policije.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist