Aktualno

PLAVA VRPCA VJESNIKA Nominirani JVP Dubrovačko primorje, Dubrovnik i Mljet

PLAVA VRPCA VJESNIKA Nominirani JVP Dubrovačko primorje, Dubrovnik i Mljet

Za priznanje Plava vrpca Vjesnika 2018. odabrano je sedam poduhvata spašavanja. U izboru za prestižno priznanje našli su se i pripadnici JVP Dubrovačko primorje, Dubrovnik i Mljet te poduhvat spašavanja 40-metarske jahte ‘Kanga’ između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca u rujnu ove godine.

O najhrabrijima odlučuje Odbor za dodjelu Plave vrpce Vjesnik. Na novoj 40-metarskoj jahti ‘Kanga’, pod malteškom zastavom, 7. rujna ove godine u 8 sati ujutro buknuo je požar, a drama se odigrala kod Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca. Osam putnika i četiri člana posade odmah je evakuirano s jahte, a onda je na scenu stupilo 17 pripadnika JVP Dubrovačko primorje, Dubrovnik i Mljet pristiglih s dva broda. Jer, požar je strelovito gutao unutrašnjost ove jahte čeličnog trupa, a problem je predstavljala činjenica da je u tankovima bilo 40 tona dizelskog goriva.

Podsjetimo, ‘Plavu vrpcu Vjesnika’ utemeljio je 1966. godine Ratko Zvrko, hrvatski književnik i tadašnji urednik Pomorske redakcije u Vjesniku. Nakon gašenja lista tradiciju dodjele priznanja nastavio je Sindikat pomoraca Hrvatske kao dugogodišnji sponzor i član Odbora za dodjelu Plave vrpce.

Izvor: Sindikat pomoraca Hrvatske // Foto: Facebook/Mario Dabelić

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist