Sport

PK Jug ima novog reprezentativca! Šurkoviću i Brassardu se pridružio Barčot

pk jug

Zbog loše riječke epidemiološke situacije otkazan je miting Victoria, ali je u organizaciji HPS-a ovaj vikend (20.-21.3.) održan HEP miting u Zagrebu na bazenu Svetice. Nastupilo je 220 natjecatelja iz 26 hrvatskih klubova među kojima je bilo osam članova Plivačkog Kluba Jug.

– Ovo natjecanje poslužilo nam je kao provjera trenutne forme, a ujedno je bilo i posljednje u nizu 4 natjecanja na kojima su se lovile norme i mjesta u reprezentacijama Hps-a za ostatak sezone.Osim velikog broja osobnih rekorda i dobrih nastupa svih naših predstavnika kao glavnu vijest treba istaknuti da sad službeno osim Maria Šurkovića i Michela Brassarda Plivački Klub Jug ima novog reprezentativca! To je ml. junior Juraj Barčot koji je unatoč 10-dnevnoj izolaciji krajem 2. i početkom 3. mjeseca sjajnim nastupima ovog vikenda potvrdio svoje mjesto među najboljim ml. juniorima, te ga očekuju pripreme reprezentacije i nastup na ml. juniorskom Multinationsu koji se održava u Kievu u Ukrajini 24. i 25. 4. – poručili su iz kluba.

Baš Mario Šurković je u disciplinama 50 i 100 slobodno bio drugi u juniorskoj i općoj konkurenciji, na 200 m prsno je bio četvrti u juniorskoj i šesti u općoj te na 100 m prsno je peti u juniorskoj i sedmi u općoj konkurenciji (u obje trke prsnim stilom je oborio osobne rekorde).

Juraj Barčot je u disciplini 200 m slobodno bio drugi u ml. juniorskoj i osmi u općoj kategoriji, na 200 mješovito je bio treći u ml. juniorskoj i sedmi u općoj, na 400 m slobodno je bio treći ml. junior te na 100 m slobodno je bio šesti ml. junior. Svojim odličnim nastupom popravio je osobne rekorde i potvrdio svoje mjesto u sljedećim akcijama mlađe juniorske reprezentacije.

Đivo Damić je u disciplini 1500 slobodno bio drugi te u disciplini 400 m slobodno (osobni rekord) zauzeo je šesto mjesto u općoj kategoriji. Nastupio je još na 100 m slobodno i 100 m delfin s otplivanim osobnim rekordima.

Marko Baletin je u disciplini 50 m leđno bio drugi u juniorskoj i peti u općoj kategoriji, 200 m leđno je bio peti u juniorskoj i šesti u općoj kategoriji, na 100 m leđno je bio sedmi u juniorskoj konkurenciji. Nastupio je još na 100 m slobodno te je u svim trkama rušio osobne rekorde.

Katarina Matović je u disciplini 200 m prsno bila peta u juniorskoj i općoj kategoriji. Nastupila je još u disciplinama 200 m mješovito, 800 m slobodno i 50 m prsno te je u svim trkama rušila osobne rekorde.

Nastupile su još Tonka Bušković na 50, 100, 200, 400 m slobodno također s otplivanim osobnim rekordima te Antonia Ljuban u disciplinama 50, 100, 200 slobodno te 100 m leđno.

Plivače u Zagrebu je vodio trener Andrej Drobac.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist