Grad

PITANJE JEFTNIJEG SMJEŠTAJA Hoćemo li postati hostel destinacija?

PITANJE JEFTNIJEG SMJEŠTAJA Hoćemo li postati hostel destinacija?

Iako se po Dubrovniku još od prošle sezone naveliko šuška kako se na svakom koraku otvara neki novi hostel, po službenim podacima te brojke i nisu tako velike.

No, ukoliko ste prošle turističke sezone šetali gradom, zaista ste mogli vidjeti razne natpise i putokaze koji vas vode prema ovom ili onom hostelu, no registriranih je krajem ožujka ove godine, jednako kao i u rujnu prošle, bilo tek sedam. Ipak, šuška se kako bi i u Robnoj kući Srđ mogao osvanuti još jedan hostel, a isto vrijedi i za zgradu u neposrednoj blizini Mercantea gdje se kako neslužbeno doznajemo užurbano gradi ovakav tip smještaja. Svakako je zanimljivo spomenuti kako među kategoriziranim objektima, barem prema podacima iz ožujka ove godine, još uvijek nema hostela Sol na Solskoj bazi, u vlasništvu braće Pivac, točnije tvrtke Mesna industrija Braća Pivac.

Ova je tvrtka, podsjetimo, prošle godine kupila napuštenu i nedovršenu zgradu na Solskoj bazi koja je do tada bila u vlasništvu tvrtke Look&Buy iz Dubrovnika. Informaciju o uređenju zgrade za potrebe hostela još krajem travnja prošle godine potvrdili su nam iz samog Pivca, a namjeru potvrđuje i kasnije postavljen natpis na samu zgradu. No, ni tada nije bilo izvjesno kada će novi hostel otvoriti svoja vrata prvim gostima.

Iako broj ovakve vrste smještaja u Dubrovniku (sudeći po onim kategoriziranim objektima) nije velik u odnosu na hotelski i privatni smještaj, s obzirom na razne neslužbene najave, ali i stanje na terenu mogli bi se zapitati hoćemo li uskoro postati hostel destinacija.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od ove srijede na kioscima!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist