Sport

Petrunjela Pavić ostvarila sjajan uspjeh u Abu Dhabiju

Dubrovkinja Petrunjela PAVIĆ (JK „Dubrovnik 1966“) ostvarila je sjajan uspjeh na IJF Grand Slamu koji se održava u Abu Dhabiju. Olimpijske kvalifikacije u Ujedinjenim Arapskim traju od 24. do 26. listopada, a na istim je Pavić završila na sedmom mjestu.

22-godišnja Pavić upisala je dvije pobjede i dva poraza u kategoriji -78kg. U prvom kolu savladala je Daryu KANTSAVAY (AIN) te nastavila pozitivnim ishodom protiv Talijanke Giorgie STANGHERLIN. U četvrtfinalu upisala je poraz protiv aktualne Europske prvakinje Aline BOEHM, a rješenje nije uspjela pronaći protiv njene timske kolegice, bivše svjetske prvakinje Anne-Marije WAGNER.

U kategoriji -100kg na tatami je izašao mlađi brat KUMRIĆ, 27-godišnji Marko, koji je danas upisao pobjedu i poraz. Bolji je bio od Brazilca Eduarda BETTONIJA, no, danas nije išlo protiv predstavnika Njemačke, pa je u konačnici poražen protiv Louisa MAIA.

Ivana ŠUTALO i Helena VUKOVIĆ nastupile su kategoriji +78kg, također s pobjedom i porazom. Šutalo je pobijedila Indijku Kanwarpreet KAUR i poražena je protiv Kamile BERLIKASH (KAZ). Vuković je upisala pobjedu protiv Uzbekistanke Rinate ILMATOVE i poraz protiv Lee FONTAINE (FRA).

Prvog dana natjecanja, u utorak, na tatami je izašla Ana Viktorija PULJIZ te završila dan s pobjedom i porazom. U kategoriji -52kg porazila je Pakistanku Iran SHAHZADI, no, u drugom kolu niti ona nije imala pozitivan ishod protiv predstavnice Njemačke, Masche BALLHAUS.

Anđela VIOLIĆ upisala je poraz drugog dana natjecanja u prvoj borbi kategorije -70kg protiv Fidan OGEL (TUR).

Foto: Hrvatski judo savez

Pročitajte još

[FOTO] PRAVA FESTA PLIVANJA Sportsko-blagdanski duh na bazenu!

Dulist

BERNARD JURIŠIĆ PROLISTAO SLIKOVNICU DULISTA ‘Jug je neprocjenjiva baština svjetskog vaterpola’

Dulist

[FOTO] POBJEDA ZA KRAJ 2023. Jugaši u sjajnoj utakmici savladali Dinamo iz Tbilisija

Dulist