Sport

PETO KOLO LEN LIGE PRVAKA Jugaši pretrpjeli težak poraz od Pro Recca

PETO KOLO LEN LIGE PRVAKA Jugaši pretrpjeli težak poraz od Pro Recca

Vaterpolisti VK Jug AO pretrpjeli su ovog utorka navečer težak poraz od ekipe Pro Recca koji ih je s rezultatom 18:3 svladao u petom kolu LEN Lige prvaka. Pro Recco je tako prekinuo Jugov niz od četiri dobivene utakmice. U strijelce su se upisali tek Loren Fatović s dva pogotka i Marin Tomasović s jednim pogotkom. U redovima Pro Recca, najbolji je bio Pietro Figlioli s tri pogotka, zatim Francesco Di Fulvio, Dušan Mandić, Aaron Younger, Gonzalo Echenique, Nikša Dobud i Stefano Luongo s po dva pogotka te Alessandro Velotto, Aleksandar Ivović i Matteo Aicardi s po jednim pogotkom.

Jedan od sigurno najtežih poraza jugaša u povijesti Lige prvaka. Rezultat govori više od svakog dodatnog opisa. Klasični primjer utakmice u kojoj vas baš ništa ne ide. Čak i prije utakmice udarac za Dubrovčane. Zbog jake migrene u hotelu je ostao Amerikanac u redovima Gospara, Alex Obert. Grk Papanastasiou je igrao samo malo, vrlo kratko, u početku utakmice, ali on trpi ozljedu i bolove, te ga trener Kobešćak nije ni forsirao. Na sve se nadovezala utakmica u kojoj su trojica jugaša, ali bivših jugaša, sada pod kapicom Pro Recca prorešetali Popadićev gol – Ivović, Younger i Dobud. No, to je bio tek početak.

Igrač više, ali i pozicijski napad Pro Recca savršen. Vratar Marko Bijač, Hrvat na vratima momčadi iz Genove nesavladiv. Jugovog napada uopće nije bilo pa tako niti onog s igračem više. Vratar Popadić ‘na streljani’, pokušao ga je čak djelomice i sačuvati trener Kobešćak odmijenivši ga za mladog Antonija Vukojevića. Jasno, bez ikakvog pozitivnog učinka. Podatak da je Jug AO prvi gol iz igre postigao tek sredinom četvrte četvrtine (Fatović iz protunapada), doista je raritetan, a i on puno govori o lošoj večeri hrvatskog prvaka u Ostiji. Bilo je to pri rezultatu čak 14:1 za talijanskog prvaka. Za jugaše je sada najbitnije što se prije koncentrirati za sljedeću utakmicu, a ona je već u srijedu, od 17.45 sati protiv berlinskog Spandaua 04.

Foto/Izvor: HVS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist