Županija

Pet milijuna kuna za projekt ‘Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima’

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Pločama za projekt ‘Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima’ 5,3 milijuna kuna, odnosno 100 posto bespovratnih sredstava.

Ovim projektom omogućit će se uvođenje posebnih programa i produljeni boravak djece u Dječjem vrtiću Ploče (uključujući i područne vrtiće u Kominu, Staševici i Rogotinu). U sklopu projekta u vrtiće će se uvesti novi posebni programi usmjereni na područja dječjeg razvoja, a u trajanju od 30 mjeseci u redovne programe uvrstit će se program za rad s darovitom djecom, program za rad s djecom s poteškoćama, lutkarski program, sportski program, glazbeni program te STEM (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) program, ističu iz Županije.

Ministrica Murganić naglasila je kako se ovim Pozivom ‘Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda želi postići veća dostupnost, kvaliteta i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, te stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života s djecom uključenom te programe

Uručeni ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava za osam prijavitelja, potpisani su na temelju sedme Odluke o financiranju ministrice za demografiju, obitelj, mlađe i socijalnu politiku ukupne vrijednosti veće od 52.4 milijuna kuna.

Foto: Ilustracija Županija

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija