Aktualno

Pet kandidata, Šimunović pala na testu

Ovih dana trebao bi biti imenovan novi načelnik Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske. Nakon raspisivanja natječaja, pet kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete internog natječaja MUP-a, pristupilo je testiranju u Zagrebu. 

Za mjesto načelnika prijavili su se aktualni šef Vila Palme Toči Glumac i njegov zamjenik Tonći Radibratović. Iako se spominjalo kako Radibratović nema ambiciju biti prvi čovjek PU, njegova kandidatura je zapravo backup plan ukoliko se nešto izjalovi s Glumcem, odnosno ako se ne dogodi potvrda na dosadašnju funkciju. Naravno, Radibratović bi trebao tada postati načelnik, a Glumac bi s mjesta zamjenika PU dubrovačko – neretvanske otišao u mirovinu.

Na mjestu prvog čovjeka policije vidi se i i aktualni načelnik odjela policije Ivan Pavličević, te njegov kolega nekadašnji načelnik PP Metković Miro Bajo. Iz izvora bliskih ravnateljstvu Policijske uprave može se čuti kako je za Pavličevića intervenirala oporba, a treba podsjetiti kako upravo Pavličević nije uspio postati načelnikom dubrovačke uprave prije tri godine, kada je Ministarstvo vodio Tomislav Karamarko.

I jedna žena vidjela se u ulozi načelnice županijskih policajaca. Ono što se sa sigurnošću može reći je da PU Dubrovačko – neretvanska još uvijek nije dočekala da na njeno čelo zasjedne žena, jer Ružica Šimunović načelnica Odjela pravnih, financijskih i tehničkih poslova  u Policijskoj upravi nije uspjela proći testiranje.
 
Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju dulista.

Pročitajte još

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija