Aktualno

Pet kandidata, Šimunović pala na testu

Pet kandidata, Šimunović pala na testu

Ovih dana trebao bi biti imenovan novi načelnik Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske. Nakon raspisivanja natječaja, pet kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete internog natječaja MUP-a, pristupilo je testiranju u Zagrebu. 

Za mjesto načelnika prijavili su se aktualni šef Vila Palme Toči Glumac i njegov zamjenik Tonći Radibratović. Iako se spominjalo kako Radibratović nema ambiciju biti prvi čovjek PU, njegova kandidatura je zapravo backup plan ukoliko se nešto izjalovi s Glumcem, odnosno ako se ne dogodi potvrda na dosadašnju funkciju. Naravno, Radibratović bi trebao tada postati načelnik, a Glumac bi s mjesta zamjenika PU dubrovačko – neretvanske otišao u mirovinu.

Na mjestu prvog čovjeka policije vidi se i i aktualni načelnik odjela policije Ivan Pavličević, te njegov kolega nekadašnji načelnik PP Metković Miro Bajo. Iz izvora bliskih ravnateljstvu Policijske uprave može se čuti kako je za Pavličevića intervenirala oporba, a treba podsjetiti kako upravo Pavličević nije uspio postati načelnikom dubrovačke uprave prije tri godine, kada je Ministarstvo vodio Tomislav Karamarko.

I jedna žena vidjela se u ulozi načelnice županijskih policajaca. Ono što se sa sigurnošću može reći je da PU Dubrovačko – neretvanska još uvijek nije dočekala da na njeno čelo zasjedne žena, jer Ružica Šimunović načelnica Odjela pravnih, financijskih i tehničkih poslova  u Policijskoj upravi nije uspjela proći testiranje.
 
Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju dulista.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović