Sport

‘PENAL KO KUĆA’ Slažete li se s ‘Okom sokolovim’?

'PENAL KO KUĆA' Slažete li se s 'Okom sokolovim'?

HRVATSKA i Argentina u Kataru igraju polufinale Svjetskog prvenstva i Argentinci uvjerljivo vode. Sudac Daniele Orsato Livakoviću je ‘uručio’ žuti karton, a stručni komentator HRT-a Mario Strahonja rekao je kako je talijanski sudac pogriješio. Ipak, tu je i suprotno mišljenje.

– Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal ko kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton – rekao je pak dubrovački sudac Mateo Beusan, poznatiji kao ‘Oko sokolovo’, za Index.

– VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopće bitno bi li Alvarez došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Massimiliano Irrati koji je najbolji VAR sudac svijeta. Ako ovu situaciju uopće nisu pregledavali, žalosno je da netko komentira da ovo nije penal – naglasio je Beusan.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist