Aktualno

Pelješki most pontonski most

Dok Pelješki most sve više postaje političko pitanje, američko-hrvatski dvojac Vladi nudi rješenje – gradnju pontonskog mosta.

Američki poduzetnik i predstavnik stranih investitora James Price Chuck, vlasnik tvrtke The Adriatic Group zainteresirane za hirdoavionsko povezivanje otoka s kopnom, i hrvatska arhitektica Maja Bručić, direktorica tvrtke 'Lotus Architecti', tvrde da imaju optimalno, jednostavno i kvalitetno rješenje, donosi tportal. 

Povezivanje dva dijela Hrvatske razdvojena teritorijem BiH moglo bi se, kažu, realizirati u roku od devet mjeseci. Chuck već spominje i moguće investitore poput australske Macquaire Groupe. Pelješki pontonski most bio bi najveći takav most u Europi i drugi najveći na svijetu, nakon mosta Rosellini u američkom Seattleu. Koristila bi se već izgrađena infrastruktura a most bi imao dvije trake, brzina bi bila ograničena na 50-ak kilometara na sat, a ulaganje od 36 milijuna eura navodno bi se isplatilo kroz 10 do 15 godina.

Chuck kaže kako bi mostarina bila tri eura koju bi naplaćivali investitori. Minimalna trajnost mosta bila bi 30 godina uz jamstvo i u tom bi periodu investitori imali koncesiju nad mostom. 

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija