DuList IN

PELJEŠKI ČEH ZDENEK TVRDI ‘Bolji ste od nas, ali ipak: Hoši do toho!’

PELJEŠKI ČEH ZDENEK TVRDI 'Bolji ste od nas, ali ipak: Hoši do toho!'

Teško je reći tko mi je draži, ali kako sam se rodio u Češkoj onda mi srce ipak kuca za Češku. Iako sumnjam da ćemo dobro proći protiv Hrvata – kaže za DuList simpatični Zdenek Opolzer, hrvatski Čeh koji ovih dana u Dubrovniku radi na izgradnji Marine Gruž.

Zdenek za sebe kaže da je ‘ Čeh 50 posto’, jer mu je majka rođena Splićanka, a otac Čeh iz Praga. On sam rođen je u Češkoj, a živi na Pelješcu.

-Ne vjerujem puno u naš tim. Najbolji igrači Čech i Rosicky već su stari igrači, a Rosickog, koji je malo igrao ove godine i često je ozlijeđen, su na kraju zadnje utakmice skoro na nosilima iznijeli s terena. Mislim da nećemo daleko ove godine – ističe Zdenek pred večerašnji sraz Hrvatske i Češke u Saint Etienneu.

Utakmicu će Zdenek gledati na gradilištu u društvu svog kolege Stande, također iz ‘Zlatne Prahe’. Obojica se s ponosom sjećaju najslavnijeg češkog nogometaša Antonina Panenke, koji se proslavio posebnim načinom izvođenja penala te kao strijelac odlučujućeg pogotka u finalu Europskog prvenstva 1976. godine protiv Zapadne Njemačke, kad je tadašnja Čehoslovačka bila prvak Europe.

-Tko ne skače ne ni Czech, hop hop hop! – zapjevao je Zdenek najčešću pjesmu čeških navijača, baš kao i uzvik ‘Hoši do toho!’, što je zapravo češka inačica hrvatskog uzvika: U boj, u boj, za narod svoj!’.

Mi simpatičnom Zdeneku i njegovom kolegi Standi želimo puno sreće u izgradnji marine, a nešto manje večeras protiv ‘Vatrenih’.

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist