DuList IN

‘PELJEŠAC U VINSKOJ KAPLJICI’ Jedinstven izlet ‘začinjen’ seljačkim marendama i odličnim vinima

'PELJEŠAC U VINSKOJ KAPLJICI' Jedinstven izlet 'začinjen' seljačkim marendama i odličnim vinima

U Putnikoviću na Pelješcu u subotu se prvi put održala manifestacija ‘Pelješac u vinskoj kapljici’.

Organiziran je cjelodnevni izlet koji je uključivao šetnju kroz vinograde, vinokušnju na uzvišenju sv. Trojstva, nastup lokalnog folklornog sastava koji su pokazali jedinstven običaj ophoda Bijelih maškara koji se njeguje već dvadeset godina. Riječ je o zaista jedinstvenom pokladnom svadbenom običaju. Potom je slijedila seljačka marenda s tradicionalnim svježe pečenim poprigušama. Izlet se nastavio u Domu vinarske tradicije kroz prezentaciju pod nazivom Razvoj vinarstva, vinogradarstva i zadrugarstva u Putnikoviću, a posluživao se kuhani grah i pečene srdele.

Sve to je začinjeno s najboljim vinima dobivenih iz plavca malog i maraštine Poljoprivredne zadruge Putniković. Posjetitelji su bili turistički djelatnici iz Dubrovnika te individualni gosti.

Ovaj je događaj prepoznat kao dobra ideja i dobar početak novog proizvoda pred kojim je tek razvoj. Manifestaciju su organizirali Poljoprivredna zadruga Putniković i Kulturno-umjetničko društvo Putniković uz pomoć Turističke zajednice Općine Ston, Općine Ston i Udruge Plavac mali.

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo