Aktualno

Pedijatrica Vjera Žuvela od sutra je u mirovini, na Ploče dolazi Ivana Domić, a tko će nju zamijeniti u Župi?

pametni medo pedijatrija 7

Pedijatrica Vjera Žuvela, koja je zadnje vrijeme bila u ambulanti na Pločama, danas odrađuje svoj zadnji radni dan. Naime od sutra je u zasluženoj mirovini.
-Došlo je vrijeme za odmor. Divno je da sam dočekala mirovinu – potvrdila nam je Žuvela koja je, kao i ostali njeni kolege, itekako svjesna teške situacije u okiru pedijatrije i uopće primarne zdravstvene zaštite.
-Na Ploče prelazi pedijatrica Ivana Domić koja još uvijek radi u Župi. Počet će raditi u ambulanti na Pločama 18. ožujka – kazao nam je ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan.
Zanimalo nas je, jasno, a što je sa Župom.
-Ima liječnica već zaposlena kod nas ovdje jedno 3-4 mjeseca i plan je da ona preuzme pedijatrijsku ambulantu u Župi. Ako se nešto ne iskomplicira a nadamo se naravno da neće. Međutim procedura je takva da moramo tražiti suglasnost resornog ministarstva. Specijalizantica pedijatrije Šejla Šegota inače je iz Zagreba ali porijeklom iz Dubrovnika. Ovdje je do sada bila na ispomoći a ima volju preuzeti župsku pedijatrijsku ambulantu – pojasnio nam je Bazdan.
-Mi ovako nekako za sad uspjevamo rješavati u hodu, krpamo se. A sad do kad ćemo to uspjevati ne znam – poručio je Bazdan.
Više pročitajte sutra u tiskanom izdanju DuList-a!

Pročitajte još

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist