Sport

Paulo Obradović o povratku u Jug, odlasku iz reprezentacije, planovima nakon igračke karijere

Paulo Obradović o povratku u Jug, odlasku iz reprezentacije, planovima nakon igračke karijere

Vaterpolist VK Jug AO Paulo Obradović u intervjuu za Sportske novosti progovorio je o svome povratku u Jug, o napuštanju hrvatske vaterpolske reprezentacije, ali i o planovima nakon igračke karijere. Otkrio je tako što je trener Vjekoslav Kobešćak od njega tražio kada se ljetos vraćao iz Atene.

– Razgovarao sam i s upravom i Vjekom. To je u biti neki projekt malo složeniji. Ja sam ovdje potekao, rekao sam da ću tu i završiti karijeru, tako smo se našli. Osim toga, neki ljudi u meni vide i neki potencijal za budućnost. Možda će i to biti, ali to mi je još daleko. Dokle god ću moći, ja ću igrati, a trener i njegova očekivanja… Ha, znate kako to ide u mojem slučaju. Traži se sve. I daj gol i obrani se i plivaj. Ali da, i da pomognem treneru malo i oko atmosfere, s mlađim igračima. Pokušat ću to sve i ispuniti.

Paulo Obradović usporedio je i današnji Jug s onim kojeg je napustio prije dvije godine.

– Uh, kada pogledate ona imena iz 2016. i 2017. i kada pogledate da je ta momčad u dvije godine od mogućih 10 trofeja osvojila 9, samo jednom izgubili finale (Lige prvaka od Szolnoka, op. a.), sve sam rekao. Tu je momčad teško uspoređivati s ijednom Juga. Mislim da je to možda i najbolja, najtrofejnija našeg kluba u povijesti. Nisu tamo i tada igrali samo veliki igrači, nego su takvi bili i ljudi. Od Perronea, Vrlića, Bijača, Jokovića… Ova sada je druga priča. Momčad koja je sastavljena s tendencijom afirmiranja što više mladih igrača, nije bilo velikih ulaganja. Opet, dobri smo, imamo glavu i rep, opasni smo. Obje ipak “nose” neku svoju težinu.

Jugov ‘Medo’ odgovorio je i na pitanje koji je cilj Juga te zašto se ove sezone iz Gruža ne čuju najave poput ‘idemo po naslov’ ili ‘idemo po sve trofeje’. Obradović je istaknuo da je on ‘samo igrač i da teško može govoriti o ciljevima Juga, na što su Sportske novosti istaknule kako Paulo Obradović nikada nije bio ‘samo igrač’.

– He, he, uozbiljimo se. Stvarno, ja mogu samo s igračkog gledišta o klupskim ciljevima, ali kada ste vi zamijetili da nema bombastičnih najava iz naše sredine, onda se i tu nešto krije. Moramo biti realni, Mladost se sjajno pojačala i ozbiljno konkurira. Bili su blizu i prošle sezone. Ciljevi su nama uvijek isti. Što dalje u Europi i pokušati zadržati pokale doma, ako je ikako moguće. Ove godine će to uz Mladost biti teže, donekle i Jadran. Oni isto nešto rade, makar bi po meni mogli biti i ozbiljniji. Nekako mi izgledaju… tanki, ali bih volio da i oni uspiju. Jesu i oni blizu, ali uvijek i vječiti je derbi samo Jug i Mladost. Dakle ne, najava velikih nije bilo, realni smo.

Osvrnuo se potom Obradović i na pitanje o napuštanju reprezentacije te je odgovorio i na pitanje o eventualnom povratku u redove Barakuda.

– Možda ću sad prvi put išta, ali i to malo, govoriti u medijima o tomu. Osobno, nikada nisam bježao od odgovornosti i da, naravno da sam pogriješio. Bilo je grešaka i prije, pa su bila dvostruka mjerila. Da je bilo neke želje za rješavanjem toga, onda bi se to riješilo i onda. Ne mislim o tomu više razbijati glavu. S tom storijom sam i završio. Znamo što je bilo i znam da sam pogriješio, jesam, ali bila su nas ukupno trojica. Nisam bio jedini, ali dobro… Ne bih ulazio dalje u to, baš mi se ne da.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist

U PROTEKLOJ GODINI Oni su najbolji županijski sportaši!

Dulist

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist