Županija

PANEL RASPRAVA U ŠIBENIKU Dunea o ključnim sektorima razvoja za županiju

PANEL RASPRAVA U ŠIBENIKU Dunea o ključnim sektorima razvoja za županiju
Created with GIMP

Zamjenik ravnateljice Regionalne agencije DUNEA Bruno Bebić sudjelovao je u panel raspravi u sklopu programa Otvorenih vrata Adriatic Business Centra (ABC), koju je organizirala Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Panel rasprava na temu razvojnih izazova i prilika za Jadranske regije održana je posljednjeg dana programa, a uz Regionalnu agenciju DUNEA, u raspravi su sudjelovali i regionalni koordinatori Zadarske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon uvodnog dijela, na kojem je bilo riječi o primjeni koncepta pametne specijalizacije kao metodologiji razvoja, bilo je rasprave o primjeni pametnih rješenja na lokalnoj i regionalnoj razini, o iskustvima, izazovima i problemima s kojima su se regionalni koordinatori susretali u sklopu EU financijske perspektive 2014-2020 te očekivanjima za nadolazeću EU perspektivu 2021-2027., navode iz županije.

U svojoj raspravi Bebić je posebno istaknuo ključne sektore razvoja za našu županiju na čelu s turizmom, odnosno primjere uspješnih razvojnih projekata koje integriraju turizampoljoprivredu te bogatu riznicu kulturne i prirodne baštine. Također, detaljnije se osvrnuo na razvojne potencijale i prepreke koje predstoje u kontekstu digitalne tranzicije za područje Dubrovačko-neretvanske županije, poput uspostave širokopojasne infrastrukture, primjene pametnih rješenja, boravak ‘digitalnih nomada’ i nadalje. 

Višednevni program Otvorenih vrata, osim svečanog otvorenja i navedene panel-rasprave, prethodno je uključivao i brojne druge rasprave i radionice o temama kao što su brendiranje poduzeća, obrta i OPG-ova, potencijali kulturnih – kreativnih industrija te zelena i digitalna tranzicija. Razvojna Agencija Šibensko-kninske županije idejni je začetnik i upravitelj projekta Adriatic Business Centra koji će aktivno pružati usluge poslovnog i projektnog savjetovanja, marketinga, brendiranja i dizajna za sve zainteresirane korisnike iz javnog i privatnog sektora na području Jadranske Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist