Sport

PALA KOZALA Tko može zaustaviti Rudolfa Čužića?

PALA KOZALA Tko može zaustaviti Rudolfa Čužića?

RKHM Dubrovnik upisao je vrijednu pobjedu 31:28 (15:15) protiv riječke MRK Kozale u 4. kolu južne skupine 1.B HRL.

Momci Zlatka Saračevića odlično su otvorili susret, u obrani su bili čvrsti, vratar Meštrić skupio je čak 11 obrana, a u napadu raznovrsni zahvaljujući razigravaču Rudolfu Čužiću. MRK Kozala, na čijoj je klupi u funkciji sportskog direktora sjedio ‘Saračev’ suigrač iz zlatne generacije ‘Atlanta 1996.’ Alvaro Načinović, nije uspijevala pronaći odgovor i takva igra donijela im je šest golova prednosti (12:6). Međutim, u posljednjih deset minuta fizički padaju (Saračević prema klupi: ‘Ne možemo trčat više od 20 minuta!’), pa do poluvremena gosti uspijevaju sustići razliku i izjednačiti na 15:15.

MRK Kozala u 2. minuti drugog poluvremena došla je u vodstvo 16:15, a potom se igralo gol za gol. U 50. minuti srednji vanjski domaćeg sastava Rudolf Čužić je sjajno pogodio nakon solo prodora za 25:23 te iznudio igrača više, potom Dubrovnik ima i 26:24 pa 27:25. U 53. minuti gosti gube loptu u napadu, a domaći još jednom iznuđuju igrača više te imaju napad za +3, ali gostujući vratar skida šut Bušlje s krila. Potom u 55. minuti nova prilika za povećanje vodstva, a koju koristi sjajni Čužić. Metkovac u dresu Dubrovnika u svom karakterističnom solo prodoru zabija za 28:25, a u idućem napadu iznuđuje sedmerac te ga i realizira za +4 Dubrovnika. Potom Dubrovnik ima 5 golova razlike, kad zabija Srna. Gosti u samoj završnici postižu 3 pogotka i smanjuju na 30:27 te igraju obranu na rubu isključenja, a igru Dubrovnika i dalje vuče Čužić, koji pola minute prije kraja meča zabija za konačnih 31:28.

Rudolf Čužić bio je najefikasniji u redovima domaćina s 13 pogodaka, Bušlje je dodao 7, Srna i Putica po 3, Avdić i Lončarica po 2 te Brnin jedan pogodak.

RKHM Dubrovnik s ovom pobjedom ima ukupno 6 bodova, još uvijek su bez poraza u ligi i drže izvrsno 4. mjesto. U 5. kolu gostuju kod sedmoplasiranog Zadra.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist