Sport

PALA JE ODLUKA Tri Jugaša na Tuckovom popisu za Tokio

PALA JE ODLUKA Tri Jugaša na Tuckovom popisu za Tokio

Tri igrača VK Jug Adriatic osiguranja na popisu su izbornika Ivice Tucka za Tokio. To su Xavi Garcia, Paulo Obradović i Loren Fatović.
Sa svojim odabranicima Tucak će otvoriti svoj nastup u Tokiju 25. srpnja utakmicom s Kazahstanom u skupini B gdje ih očekuje i Srbija, Španjolska, Australija te Crna Gora.
– Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon prvotnih kvalifikacija za Olimpijske igre, a potom i iscrpnih priprema, odabrali smo trinaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. To su po mojoj procjeni, u konzultaciji s ostalim suradnicima, u ovom trenutku najboljih trinaest. Želim se zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme reprezentacije. Zahvaljujući njihovom zajedničkom radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalitetnijih igrača. Hvala svakome pojedinačno. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički – rekao je Ivica Tucak.

Reprezentacija dalje vrijedno radi na pripremama za svoj nastup u Tokiju te danas putuje na turnir u Cagliari gdje će se susresti s reprezentacijama Italije i Rusije. Prvu će utakmicu Hrvatska odigrati u petak, 9. srpnja od 20.30 sati protiv reprezentacije Rusije, dok sljedećeg dana 10. srpnja igra od 19.00 sati protiv domaćina Italije. Po završetku turnira, u nedjelju reprezentacija odlazi kućama te se ponovo okuplja u Zagrebu 15. srpnja gdje nastavlja s pripremama do odlaska u Tokio.

VRATARI

1. Marko Bijač (Olympiacos)

2. Ivan Marcelić (Mladost)

CENTRI

3. Luka Lončar (Pro Recco)

4. Josip Vrlić (bez kluba)

BRANIČI

5. Andro Bušlje, kapetan (Olympiacos)

6. Marko Macan (Waspo 98 Hannover)

7. Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

8. Lovre Miloš (bez kluba)

9. Maro Joković, zamjenik kapetana (bez kluba)

10. Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranja)

11. Ante Vukičević (Marseille)

12. Luka Bukić (Jadran Split)

13. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist