Sport

Hrvatska vaterpolska mladost izborila četvrtfinale Europskog prvenstva do 15 godina

Hrvatska vaterpolska mladost izborila četvrtfinale Europskog prvenstva do 15 godina

Hrvatska vaterpolska mladost, igrači do 15 godina, na sjajan su način, elegantno, ekspresno i samouvjereno izborili četvrtfinale Europskog prvenstva do 15 godina u portugalskom Louleu.

U osmini finala naime, u posljednjoj utakmici srijede, izabranici trenera Davida Burburana nisu dopustili suparnicima iz Rumunjske ni miligram šanse – 16:5. Uostalom, što više reći za utakmicu u kojoj jedna momčad povede 5:0 nakon osam minuta. Isprika, nakon 7 minuta i 59 sekundi. U zadnjoj sekundi prve četvrtine Rumunjska je postigla pogodak za 5:1.

Dvaput Gabrijel Burburan, pa Viktor Tončinić s igračem više, zatim Bartul Bučević i još jednom Burburan, bili su redom strijelci za glatkih 5:0.

Ono što je najbolje, na tomu naši mladići nisu stali. U drugoj četvrtini 7:1 i 8:3, pa na isteku treće dionice u kojoj Hrvatska nije primila gola, 11:3. Ako su ovo gledali Rusi, (a sigurno jesu), naši sljedeći suparnici, nije im baš bilo svejedno. Hrvatska momčad je djelovala bitno svježije, kvalitetnije (što u konačnici i jest), to su dokazali i potkrijepili ozbiljnim pristupom, a rezultat toga je vrlo visoka pobjeda za ulazak u četvrtfinale. Gabrijel Burburan je s 5 golova bio najprecizniji igrač utakmice.

Suparnik našim mladićima bit će u četvrtak momčad Rusije koja je u A skupini bila prva isprd Crne Gore i Portugala, te tako i izborila izravan plasman u četvrtzavršnicu.

Tekst/Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist