Kultura

‘OŽIVLJAVANJE POVIJESTI’ Otvaranje izložbe ‘Orlando nekad’ na Stradunu

'OŽIVLJAVANJE POVIJESTI' Otvaranje izložbe 'Orlando nekad' na Stradunu

‘Orlando nekad’ naziv je izložbe starih fotografija koja će u sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja Orlandove godine biti otvorena na Stradunu u subotu, 11. svibnja u 12:00 sati.

Ovu atraktivnu i zahtjevnu izložbu, kao jedan od središnjih događanja obilježavanja 600. obljetnice podizanja Orlandovog stupa, osmislili su i priredili članovi Povjerenstva za proslavu Orlandove godine u suradnji s uredništvom i članovima Facebook grupe ‘Dubrovnik nekad’ i Foto Adriom. Autor umjetničkog postava je Pero Mrnarević.

Izložbu čini 51 fotografija koje će se postaviti na samom Stradunu i to na južnoj strani. Fotografije su ustupljene iz privatnih arhiva članova popularne i vrlo aktivne Facebook grupe ‘Dubrovnik nekad’, a prikazuju ovog srednjovjekovnog viteza kao nijemog, ali vjernog svjedoka vremena i neizostavnog sudionika brojnih društvenih događanja kroz povijest.

Odabrane fotografije prezentirane su na stratama dimenzija 1,20 x 0,80 metara izrađenim od gumiranog platna kako bi izdržale sve vremenske uvjete.

Izložba će ostati otvorena do kraja godine i tako, osim Dubrovčanima, biti dostupna i svim našim posjetiteljima u Orlandovoj godini.

-Dođite u subotu na Stradun i pridružite nam se u oživljavanju povijesti! – pozivaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Posjet šestaša iz gruške škole ‘Ivan Gundulić’

Dulist

ZA VIKEND Zadnja prilika za pogledati ‘Vidi kako Lokrum pere zube’

Dulist

[FOTO] VJESNIK DALMATINSKIH ARHIVA Predstavljen časopis u obnovljenoj dvorani Svetog Vlaha u Sponzi

Nora Di Leo