Kultura

Ovogodišnji Orlando otišao u ruke dubrovačkim simfoničarima, Šerbedžiji i Obradoviću

U utorak u palači Sponza održana je tradicionalna dodjela Orlanda, nagrade Hrvatske radio televizije kojom se za osobita dramska i glazbena postignuća nagrađuju umjetnici s programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Dobitnik Orlanda na polju drame je Rade Šerbedžija za ulogu Georgea u gostujućoj predstavi Tko se boji Virginije Woolf Edwarda Albeea u režiji Lenke Udovički te produkciji Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, dok je ona za glazbenu izvedbu na repertoaru 71.-og Festivala otišla u ruke Petru Obradoviću za njegove skladbe izvedene na koncertima održanim u atriju Kneževa dvora 24. srpnja, 16. kolovoza i 18. kolovoza 2020. godine.

Dobitnik drugog Grand Prix Orlanda, nagrade koja se dodjeljuje osobama ili organizacijama koje su svojim dugogodišnjim angažmanom pridonijele kvaliteti Festivala, je Dubrovački simfonijski orkestar.

Pročitajte još

Večeras se otvara festival ‘Glazba i riječ’. I ove godine donosi bogat program

Dulist

S akademikom Paljetkom naučite razumijeti dubrovački

Dulist

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija