Sport

Ovo su Dubrovčani koji su dobili nagradu ‘Franjo Bučar’

Ovo su Dubrovčani koji su dobili nagradu 'Franjo Bučar'

U prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja u ponedjeljak su uručene najviše državne nagrade na području sporta ‘Franjo Bučar’ koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.

Nagrada je nazvana po ocu našeg olimpizma Franji Bučaru, a dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće koju su kao nagradu za životno djelo za 2016. godinu dobili dr. Ivo Vidović – posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj.

 

Odbor za dodjelu državne nagrade za sport ‘Franjo Bučar’ na je uz te tri nagrade za životno djelo odlučio da 12 godišnjih nagrada pođu i u četiri dubrovačke ruke. Dobitnici su tako Maro Joković, Andro Bušlje, Veselin Đuho te Sanja Jovanović.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su, osim povelja i zlatnih medalja s likom Franje Bučara, i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok su dobitnici godišnjih nagrada, uz povelje i medalje, nagrađeni i novčanim iznosom od 20.000 kuna neto.

 

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist