Grad

Ove godine Stradunom će dežurati volonteri Crvenog križa

Ove godine Stradunom će dežurati volonteri Crvenog križa

Uključivanje Grada Dubrovnika u projekt zdravstveno-sanitetskih ophodnji bila je tema danas održanog sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Živkom Šimunovićem i predsjednikom dr. Vickom Mihaljevićem.

Naime, prošlogodišnji pilot projekt Kluba mladih GDCK Dubrovnik – “Crveni križ na zidinama” – polučio je izniman uspjeh, stoga je inicijativa uz podršku gradonačelnika proširena i na područje unutar zidina gdje je tijekom sezone najveća koncentracija gostiju. Osoblje Crvenog križa tretira dehidraciju, iscrpljenost i nesvjesticu izazvanu često iznimno visokim temperaturama, ali i ozljede poput ogrebotina, žuljeva, a mjesečno zabillježe i preko 300 intervencija, navode iz Grada Dubrovnika.

Osim ophodnje na najfrekventnijim lokacijama zidina i dežurstava unutar povijesne jezgre, od ove godine na javnim plažama, uključujući i otok Lokrum, dežurat će za to obučeni spasioci. Predviđeno je da svi programi počnu 15. lipnja i traju do 15. rujna.

Uz već odobrenih 50.000 kuna od strane Turističke zajednice GD-a, gradonačelnik će u proljetnom rebalansu proračuna za provođenje programa osigurati 100.000 kuna.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist