Kultura

OVAJ TJEDAN ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na Velikoj sceni

OVAJ TJEDAN ‘Vidi kako Lokrum pere zube' na Velikoj sceni
Ovaj tjedan očekuje nas premijera predstave “Vidi kako Lokrum pere zube”, koja je nastala u koprodukciji Kazališta Marina Držića i Dubrovačkih ljetnih igara.
Riječ je o predstavi nastaloj prema istoimenom romanu naše sugrađanke Ivane Lovrić Jović, a koju je režirao Paolo Tišljarića te dramatizirala Marijana Fumić. Prva premijerna izveba bila je na Lokrumu u sklopu 74. Dubrovačkih ljetnih igara, a sada će je publika moći premijerno pogledati i u kazalištu.
-Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23h i 20min i 3h i 20min, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja. – M. Fumić
Pretpremijera je zakazana za srijedu, 17. siječnja u 20 sati. Premijerna izvedba održat će se u četvrtak, 18. siječnja u 20 sati dok će se repriza moći pogledati u nedjelju, 21. siječnja u 20 sati.
Ulaznice se mogu kupiti online putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni kazališta. Rezervacije su moguće telefonom na 020 321 088 ili na e-mail blagajna@kmd.hr.
Foto KMD 

Pročitajte još

RAZGOVOR S REDATELJEM IVANOM LEOM LEMOM Njegova predstava ‘Zakon Zagore’ oduševila dubrovačku publiku

Ivana Mijić Vulinović

U Splitu otvorena izložba na kojoj izlaže četrnaest dubrovačkih umjetnica

Dulist

Slike Stjepka Mamića izložene na tri povijesna pariška salona

Dulist