Aktualno

Ovaj petak u Katedrali počinje trodnevnica za blagdan Velike Gospe

Trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan Velike Gospe u Katedrali koja počinje u petak 12. kolovoza predvodi p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove. Svaki dan u 19 sati je sveta misa. U petak nakon sv. mise je molitva pred križem, a u subotu klanjanje. Prvi dan trodnevnice održat će se prigodni koncert u čast Gospi s početkom u 20.30 sati na kojemu će sudjelovati dubrovački umjetnici. Na programu su skladbe F. Schuberta, Ch. Gounoda, P. Mascagnija, Nene Ćorak, dubrovačke skladateljice i dr. Drugog dana trodnevnice u 20.30 sati je orguljski koncert dr. Darka Kristovića. Na programu su skladbe J. S. Bacha, G. F. Händela, F. Couperina i dr. Trećeg dana trodnevnice, u nedjelju, 14. kolovoza molit će se Svečana I. večernja sa svetom misom, javljaju iz Župe Gospe Velike.

Na samu svetkovinu Velike Gospe svete mise su u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati. Svečanu pontifikalnu misu u 19 sati pred Katedralom predvodi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Nakon mise slijedi procesija u Gradskom portu uz blagoslov plovila.

Pročitajte još

Smanjene cijene dizela i benzina, plavi dizel zamrznut

Dulist

TRODNEVNICA SVETOM MIHAJLU Lapađani se pripremaju za blagdan svoje župe

Dulist

PRVI GOSTI SLETJELI U ZRAČNU LUKU Freebird Airlines Europe i WTouristic dovest će 50 tisuća zimskih putnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija