Kultura

Ovacije za sjajnog Alekseya Semenenka u prepunom Dvoru

Ukrajinski violinist Aleksey Semenenko nastupio je proteklog petka navečer u prepunom atriju Kneževa dvora s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Christopha Campestrinija. Mladog virtuoza publika je imala priliku čuti u Brahmsovom Koncertu za violinu i orkestar u D duru, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Beethovenovu Simfoniju br. 7 u A duru.

Dubrovačka publika zapamtila je Alekseya Semenenka već 2016. godine s nastupa na 67. Dubrovačkim ljetnim igarama kada su violinist i pijanistica Inna Firsova dobili nagradu Orlando, a prošle je godine Semenenko otvorio MGF Dubrovnik u pozno ljeto. S jednakim oduševljenjem, publika je prihvatila i njegov sinoćnji koncert za koje je mladi glazbenik dobio ovacije i dugotrajni pljesak.

Inače, Aleksey Semenenko prepoznatljiv je po svojim strastvenim izvedbama koje resi “sjajna tehnika i intonacija, zanos, inteligencija, suptilnost i prekrasno fraziranje” (The Boston Musical Intelligencer), te “neusporedivo rafinirano umijeće muziciranja” (The Strad). Ove su odlike zapažene već na njegovom trijumfalnom nastupu na belgijskom glazbenom natjecanju Queen Elisabeth 2015. godine. Tijekom 2015. i 2016. godine u Europi i SAD-u nastupa na solističkim koncertima te uz Simfonijske orkestre Istočnog Connecticuta, DuPagea i Meridiana. Među orkestrima s kojima je nastupao kao solist su Moskovski virtuozi, Kijevski nacionalni orkestar i Sinfonietta Hungarica.

Sljedeći koncert „Poznog ljeta“ je u utorak, 10. rujna kada će upravo ovaj par virtouza, Aleksey Semenenko i Inna Firsova održati recital u Dvoru.

Pročitajte još

Petnaest autora predstavlja se radovima s motivima parca i Grada

Dulist

Mišo Baričević ‘počastio’ ljubitelje kulture izložbom ‘Kolaži’

Dulist

U ČETVRTAK Izložba Baričevićevih ‘Kolaža’ u Narodnoj knjižnici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija