Aktualno

OTVORENE PRIJAVE Marin Čilić i ove godine stipendira mlade sportaše i glazbenike

Marin Cilic 3

Šestu godinu zaredom Zaklada Marin Čilić dodijelit će stipendije mladim glazbenicima i sportašima. Šestoj generaciji stipendista bit će dodijeljeno ukupno 20 stipendija, podijeljenih u dvije kategorije: glazbena i sportska.

-Veseli nas što se projekt nastavlja i šestu godinu zaredom jer smo u prethodnih pet godina imali čast i sreću upoznati predivne mlade osobe, čije su priče i uspjesi zaista inspirativni. Trenutno se oporavljam od ozljede koljena i kao i svaki oporavak, ima boljih i lošijih dana pa se često sjetim prepreka preko kojih naši stipendisti svakodnevno prolaze i to me, moram priznati, motivira. Veselim se čitati nove prijave i ovim putem pozivam sve mlade da podijele s nama svoju priču te da na taj način postanemo dio njihovog puta, istaknuo je proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić.

Deset stipendija bit će dodijeljeno mladim nadarenim sportašima i sportašicama, članovima nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu, a deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju. Sve sportske stipendije kao i stipendije glazbenika u srednjoj školi iznose 1.500,00 EUR (11.301,75 kn), dok stipendije za glazbenike iz osnovnih škola iznose 1.000,00 EUR (7.534,50 kn). Stipendije su namijenjene pokrivanju različitih troškova, uključujući školarine, usavršavanja i seminare, sudjelovanja na natjecanjima te troškove kupnje sportske opreme, odnosno glazbenih instrumenata i pomagala. Sredstva će se isplaćivati u mjesečnim iznosima tijekom školske godine.

Natječaj za šestu generaciju stipendista otvoren je do 4. prosinca 2023., a više detalja dostupno je na poveznici. 

Pročitajte još

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist