Kultura

Otvorena izložba ‘Igre boja’ posvećena Nikoli Ninu Dubčiću

izlozba igre boja

Otvorena je izložba ‘Igre boja’ u prizemlju Narodne knjižnice Grad koja je druga ovogodišnja izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Izložba predstavlja 20 članova DULU-a, a ujedno je i posvećena preminulom kolegi Nikoli Ninu Dubčiću.

U omiljenim tehnikama pastela, ulja i akrila nastala su brojna Dubčićeva prepoznatljiva djela izraženog kolorizma dubrovačkih krajolika koja će ostati u sjećanju svim ljubiteljima slikarstva u Dubrovniku i šire. Izlagao je na brojnim samostalnim i zajedničkim izložbama, a njegovi radovi važan su dio brojnih nagrada koje je Udruga dobila. Iskreno prijateljstvo i vedar duh koje je dijelio sa svima bit će nešto po čemu će ga kolege i prijatelji zauvijek pamtiti. Za postav izložbe zaslužan je restaurator Robert Kralj. ‘Igre boja’ otvorio je predsjednik Udruge Valter Kožul zahvalivši Dubrovačkim knjižnicama na lijepoj suradnji, svima okupljenima na dolasku i članovima na sudjelovanju.

Autori su na ovoj izložbi radovima dočarali svoja likovna razmišljanja u proteklom razdoblju tijekom 2023/24. godine. Teme koje se mogu vidjeti na platnima su različite i propozicijski ograničene samo formatom. Svi prikazani motivi dobili su novi život kroz likovnu prizmu autora i zadržat će sjećanje na njihov trenutni način razmišljanja. Ako se neki radovi tematski približavaju, osobni pristup kroz likovne elemente prikaza ukazuje na bogatstvo rješenja i razmišljanja.

Svoje radove izložili su: Andrea Vukoja, Anto Violić, Dragica Lučić Maca, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Jagoda Jakir, Josipa Vlašić, Karja Tolja, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Gligor Nene, Nikola Dubčić Nino, Rina Anđelić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac.

Izložba se može pogledati do 29. lipnja tijekom radnog vremena Narodne knjižnice Grad.

FOTO: Vedran Levi

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist

KAPELA TRANSFORMIRANA U ROZARIJ SV. STJEPANA Nesvakidašnja izložba Dubravke Lošić u Labinu

Dulist

U PETAK U TEATRU Posljednji premijerni naslov Kolarina – ‘Matrimonijo’

Dulist