Kultura

Gradska glazba Dubrovnik gostovala u gradu Visu

gradska glazba dubrovnik

Gradska glazba Dubrovnik gostovala je u Visu od 24. do 26.5.2024., gdje je u petak, 24. 5., sudjelovala na koncertu povodom svečanog otvorenja gradske i školske sportske dvorane „Šime Poduje“ u gradu Visu. Osim Gradske glazbe Dubrovnik, na koncertu su sudjelovali Hrvatska gradska glazba Vis i Narodna glazba Šibenik.

Sve glazbe koje su sudjelovale na koncertu najprije su izvele samostalni program, a zatim su zajedno izvele djelo „O Visu moj“ Šime Slavića, a koje je dirigirao Dinko Karuza, dugogodišnji član i nekadašnji kapelnik Hrvatske gradske glazbe Vis.

Na koncertnom programu Gradske glazbe Dubrovnik našla su se djela hrvatskih autora; Splitski akvarel Ive Tijardovića te Život je lijep i Ulicama moga grada Đela Jusića.

Hrvatska gradska glazba Vis pokazala se kao odličan domaćin. Članovi dubrovačke i šibenske glazbe bili su odlično primljeni, a imali su i priliku upoznati se s otočnim znamenitostima te gastronomijom.

Zanimljivo je istaknuti kako ovo nije prva suradnja viške i dubrovačke gradske glazbe. Glazba iz Visa sudjelovala je na svečanosti povodom otkrivanja spomenika Ivanu Gunduliću u Dubrovniku davne 1893. Godine, a 1993. godine sudjelovala je u programu povodom 150. Obljetnice postojanja Gradske glazbe Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist